Jandarmii buzoieni au căutat patru turişti rătăciţi cu ATV-urile prin pădurile de pe masivul Penteleu

Jandarmii buzoieni au căutat patru turişti rătăciţi cu ATV-urile prin pădurile de pe masivul Penteleu

Arhivă adevarul.ro

Jandarmii montani din Buzău au pornit într-o misiune de căutare şi salvare, duminică noapte, în urma unui apel din partea familiilor a patru turişti care au plecat cu ATV-urile în pădurile din munţii Buzăului şi au rămas fără semnal la telefon. Aproape patru ore a durat misiunea jandarmilor, care a avut un deznodământ fericit.


Duminică seară, în jurul orelor 21.30, Jandarmeria Buzău a fost sesizată printr-un apel la 112 despre faptul că patru persoane au plecat cu ATV- urile în pădure şi nu s-au mai întors. Acesta a menţionat că nu ştie zona exact spre care au plecat, dar a dat ca repere zonele Măgura - Ciolanu - munţii Penteleu.

Un număr de opt jandarmi montani, dotaţi cu două autospeciale de patrulare şi intervenţie, au început la 21.45 căutările din zona Măgura - Ciolanu, continuând cu pădurile din masivul Penteleu. În jurul orei 1.50, cei patru turişti au fost găsiţi, susţinând că au vrut să înnopteze în zonă şi că nu au putut să anunţe familiile, fiind într-o zonă fără acoperire.

În vederea prevenirii accidentelor sau a limitării efectelor în cazul producerii acestora, precum şi în scopul evitării alertării fără temei a structurilor de intervenţie, Jandarmeria Montană Buzău recomandă amatorilor de turism montan să se informeze asupra itinerariului propus, gradului de dificultate, condiţiile climaterice locale, să informeze persoanele apropiate asupra itinerariului propus, să folosească numai traseele marcate şi să urmărească marcajele de pe traseu şi să fie echipaţi corespunzător pentru drumeţii.
 
La nevoie, turiştii pot solicita sprijinul Jandarmeriei Montane, prin apel la numărul unic de urgenţă 112, specificând următoarele: datele de identificare ale persoanei care anunţă, ce s-a întâmplat, câte persoane au nevoie de ajutor şi locul unde sunt persoanele aflate în dificultate.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările