Investiţie de un milion de euro în case tip duplex şi un centru familial pentru copiii instituţionalizaţi din Buzău

Investiţie de un milion de euro în case tip duplex şi un centru familial pentru copiii instituţionalizaţi din Buzău

Noi fonduri europene pentru proiecte de infrastructură în judeţul Buzău. Este vorba despre un proiect ce prevede construirea în municipiul Buzău a două case în stil duplex familial şi amenajrea unui centru de zi, cu o capacitate de 90 de locuri, pentru recuperarea copiilor cu dizabilităţi. Contractul de finanţare, în valoare de un milion de euro a fost semnat astăzi, la sediul Consiliul Judeţean Buzău.

Ştiri pe aceeaşi temă


Un milion de euro vor fi investiţi în construirea a două case tip duplex şi a unui centru familial care vor găzdui copii instituţionalizaţi din Buzău. 

Consiliul Judeţean a semnat, marţi, contractul de finanţare a unicului proiect de acest fel din ţară. Clădirile vor fi ridicate pe un teren de pe strada Horticolei, din municipiul Buzău.

Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, axa prioritară 8 Dezvoltarea infrastructurii de sănătate şi sociale şi este în valoare de 1 milion de euro. 

La final, pe strada Horticolei vor apărea două case de tip duplex familial pentru 48 de copii cu probleme şi un centru de zi pentru 90 de copii.

„Este o sumă considerabilă de 1 milion de euro. Sunt şi cheltuieli neeligibile şi vor trebui făcute anumite actualizări pentru că s-au mai modificat unele lucruri de când se lucrează la proiect. Cheltuiellile neeligibile vor fi suportate din bugetul Conciliului Judeţean care le va da către DGASPC pentru implementarea acestui proiect”, a spus preşedintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu.

Chiar dacă pe lista de finanţare mai figurează şi alte judeţe din zona de sud-est a ţării, Buzăul este primul care semnează contractul. DGASPC Buzău a trimis proiectul la timp, iar cererea de finanţare a fost acceptată.

„Este doar un prim pas şi doar o treime din centre la nivel naţional au obţinut astfel de finanţări. Felicit CJ Buzău şi DGASPC pentru că au reuşit să acceseze acest program acesta fiind de altfel primul program de acest tip semnat pe regiunea de sud-est. Va dura până se vor realiza aceste investiţii termenul fiind de 36 de luni”, a declarat Luminiţa Mihailov director ADR Sud-Est.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: