Investiţia în reabilitarea Spitalului Judeţean, aprobată de consilierii judeţeni

Investiţia în reabilitarea Spitalului Judeţean, aprobată de consilierii judeţeni

Spitalul Judeţean va intra într-un amplu proces de reabilitare

În şedinţa extraordinară de ieri, consilierii buzoieni şi-au dat acordul pentru realizarea  unor lucrări de reabilitare a Spitalului Judeţean Buzău. Se are în vedere şi extinderea Unităţii de Primiri Urgenţe, prin construirea unui corp nou de clădire.

 
În şedinţa Consiliului Judeţean Buzău din luna septembrie 2013 s-a aprobat alocarea unei sume din excedentul anual al bugetului propriu al Judeţului Buzău de 200.000 de lei pentru achitarea costurilor aferente finalizării documentaţiei tehnico-economice pentru lucrările de reabilitare, iar în cadrul şedinţei de ieri, aleşii judeţeni şi-au dat acordul pentru realizarea investiţiei, urmând ca Direcţia pentru Administrarea Patrimoniului şi Investiţii să prezinte plenului Consiliului Judeţean Buzău, pentru aprobare, documentaţia şi indicatorii tehnico-economici aferenţi investiţiei, după avizarea de către Consiliul tehnico-economic al autorităţii publice judeţene.
 
Preşedintele Consiliului Judeţean, Cristi Bîgiu, a explicat că votarea investiţiei era necesară pentru a se putea căuta finanţare pentru reabilitarea spitalului. „În luna septembrie a fost aprobată o sumă pentru proiectare, studiu de fezabilitate, care sunt făcute şi trebuie să ajungă în Comisia Tehnico Economică pentru a fi verificate şi a da curs acestui proiect. Este nevoie de reabilitarea spitalului din Buzău, aţi văzut cum a fost reabilitat ambulatoriul şi cum oferă un spaţiu normal şi civilizat celor care ajung la spital. Proiectul este extrem de amplu şi presupune o reorganizare a spaţiilor existente, dar şi construirii unei noi clădiri ce va duce la mărirea UPU, care la ora actuală este neîncăpătoare şi am dori să aibă şi o pistă de elicopter pentru a nu mai fi nevoie să ducem bolnavii la marginea oraşului”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Cristi Bîgiu.
 
Reabilitarea structurală şi funcţională a unităţii medicale cuprinde un ansamblu de lucrări de intervenţie în scopul optimizării şi modernizării infrastructurii spitaliceşti la nivelul actualelor standarde de calitate. Lucrările de intervenţie vor consta în principal în consolidarea structurii de rezistenţă a tuturor corpurilor care alcătuiesc  Spitalul Judeţean şi reabilitare termică prin anvelopare, remodelarea blocului operator, remodelarea volumului funcţional ambulatoriu, extinderea UPU cu suprafaţă nou construită, în regim parter cu subsol, reabilitare finisaje interior corespunzător funcţiunilor şi realizarea altor lucrări determinate ca necesare prin documentaţia tehnică.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: