Interlopi din Buzău, luaţi pe sus de poliţişti. Au strâns peste un milion de euro din prostituţie şi spălare de bani

Interlopi din Buzău, luaţi pe sus de poliţişti. Au strâns peste un milion de euro din prostituţie şi spălare de bani

Şapte descinderi au efectuat poliţiştii din Râmnicu Sărat la locuinţele unor persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de proxenetism şi spălare de bani. Au fost ridicate importante sume de bani, mai multe dispozitive electronice, două autoturisme de lux, precum şi materie vegetală în formă vrac, susceptibilă a avea efecte psihoactive.

Ştiri pe aceeaşi temă


Luni dimineaţă, poliţiştii râmniceni, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, au efectuat şapte percheziţii în judeţele Buzău şi Ilfov, la mai multe imobile aflate în proprietatea unui buzoian de 38 de ani şi a unei femei de 65 de ani, din Râmnicu Sărat.

Din cercetări a reieşit faptul că, din 2010 până în prezent, doi buzoieni ar fi determinat mai multe femei să practice prostituţia, în tări din Uniunea Europeană, cu scopul de a dobândi foloase patrimoniale în propriul interes.

Ulterior, din veniturile obţinute ilicit, aceştia ar fi achiziţionat bunuri imobile şi autoturisme de lux.

Activităţile au fost desfăşurate în baza mandatelor emise de Tribunalul Buzău, iar prejudiciul a fost estimat la aproximativ 1.200.000 de euro.

Un număr de 20 de persoane au fost aduse la sediul Poliţiei Municipiului Râmnicu Sărat pentru cercetări, printre care şi buzoianul de 38 de ani, care a fost depistat în urma punerii în executare a unui mandat de aducere cu pătrundere în locuinţă.

În urma percheziţiilor efectuate, de la locaţiile verificate au fost ridicate importante sume de bani - 19.000 de euro şi 1.300 de dolari - mai multe dispozitive electronice (3 laptopuri, 20 de telefoane mobile şi două unităţi centrale), arme albe (bâte, sabie, macete), două autoturisme de lux precum şi aproximativ 200 de grame de materie vegetală în formă vrac susceptibilă a avea efecte psihoactive.

Totodată, în vederea recuperări prejudiciului, va fi instituit sechestru asigurator pe trei dintre imobilele deţinute de bănuit.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale şi al Unităţii Centrale de Analiză a Informaţiilor, ambele din cadrul Poliţiei Române. La activităţi au participat, pe lângă poliţiştii buzoieni, poliţişti din Ilfov şi luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Buzău.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: