VIDEO Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Buzău are, de astăzi, o nouă conducere interimară

VIDEO Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Buzău are, de astăzi, o nouă conducere interimară

Virgil Cueru (mijloc) a susţinut prima conferinţă de presă în noua calitate

Locotenent-colonelul Virgil Cueru este noul inspector şef al instituţiei, împuternicit la comandă timp de 6 luni, în locul colonelului Florin Micheten, care a ieşit la pensie. În structura noii conduceri a Jandarmeriei buzoiene a apărut un nou membru, cu experienţă internaţională.

 
La doar 38 de ani, va avea în subordine sute de ofiţeri şi subofiţeri de jandarmi. este vorba despre noul inspector şef al Jandarmeriei buzoiene, locotenent-colonelul Virgil Cueru, împuternicit la comanda instituţiei pentru o perioadă de şase luni. 
 
El l–a înlocuit la comanda unităţii pe colonelul Florinel Micheten, care a trecut în rezervă la cerere, în urmă cu două săptămâni.
 
Peste aproximativ 6 luni, se va organiza concurs pentru ocuparea funcţiilor de conducere ale instituţiei.
 
Virgil Cueru nu este singura noutate în structura de conducere a Jandarmeriei buzoiene. În funcţia de prim-adjunct al Inspectoratului de Jandarmi, lăsată vacantă după promovarea actualului commandant, a fost detaşat de la Inspectoratul General al Jadarmeriei, pentru  perioadă de 6 luni, locotenent-colonelul Cristian Pavel, un ofiţer cu experienţă internaţională. 
 
Totodată, în funcţia de adjunct al şefului IJJ Buzău a rămas colonelul Emanuel Şelaru. 
 
Noul comandant interimar al Jandarmeriei Buzău, locotenent-colonelul Virgil Cueru, a fost detaşat la Buzău, de la Bucureşti, în decembrie 2009. De atunci şi până în martie 2014, Cueru a fost şef al Serviciului Organizare şi Coordonare Misiuni. D
 
upă această dată şi până în prezent, ofiţerul a ocupat funcţia de prim-adjunct al inspectorului şef. La 1 august 2017, a fost înaintat la gradul de locotenent-colonel.
 

citeste totul despre: