Inspectoratul Şcolar Judeţean Buzău îşi păstrează conducerea, după ce şefele au scăpat de calificativele ”nesatisfăcător” acordate de Ministerul Educaţiei

Inspectoratul Şcolar Judeţean Buzău îşi păstrează conducerea, după ce şefele au scăpat de calificativele ”nesatisfăcător” acordate de Ministerul Educaţiei

Ministerul Educaţiei a decis anularea evaluărilor inspectorilor şcolari generali şi inspectorilor generali adjuncţi, în baza cărora aceştia au primit calificativul „nesatisfăcător”. Astfel, toţi cei trei inspectori din conducerea IŞJ Buzău, adică inspectorul general Florina Stoian şi adjunctele Nela Wamsiedel şi Daniela Palcău, îşi vor păstra posturile. Ministerul va demara cercetări disciplinare asupra persoanelor care au realizat evaluările.


„În urma controlului efectuat de catre Corpul de Control al Ministrului, în perioada 20-23 februarie, cu tema <Verificarea respectării Metodologiei privind evaluarea activităţii manageriale desfăşurate de către inspectorii şcolari generali, inspectorii şcolari generali adjuncţi din inspectoratele şcolare şi directorii caselor corpului didactic>, s-au constatat vicii majore în organizarea procesului de evaluare, dar şi în evaluarea propriu-zisă”, arată MEN.

Concluziile la care au ajuns membrii Corpului de Control al Ministerului Educaţiei este aceea că au existat vicii majore în organizarea procesului de evaluare, dar şi în evaluarea propriu-zisă. Este vorba despre folosirea unor formulare de evaluare care nu se regăsesc în ordinul de ministru ce reglementează procesul de evaluare şi absenţa, din aceste formulare, a rubricii de autoevaluare. 

S-a mai constatat că totalul punctajului de pe unele fişe de evaluare a fost calculat greşit, astfel încât calificativele acordate au fost eronate, persoana evaluată obţinând un calificativ mai bun sau mai slab decât cel corect. În unele cazuri s-a ajuns la situaţii aberante în care punctajul acordat depăşeşte punctajul maxim de 100 de puncte. 

Ca urmare a acestor constatări, ministrul Educaţiei Naţionale a dispus anularea evaluării realizate asupra activităţii manageriale a inspectorilor şcolari, reluarea procesului de evaluare, după revizuirea metodologiei de evaluare şi declanşarea unor cercetări cu privire la faptele care au condus la vicierea procesului de evaluare, în vederea stabilirii răspunderii disciplinare a persoanelor care se vor dovedi vinovate.

Inspectorii generali şi inspectorii generali adjuncţi sunt evaluaţi anual si, în funcţie de calificativele primite, se decide menţinerea, monitorizarea sau încetarea contractului de management. Inspectorii şcolari care primiseră calificativul ”Insuficient” erau în situaţia de a fi demişi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările