Infractorii gălăţeni întâmpinaţi de poliţiştii buzoieni cu focuri de armă au fugit cu un taxi până în Brăila

Infractorii gălăţeni întâmpinaţi de poliţiştii buzoieni cu focuri de armă au fugit cu un taxi până în Brăila

Zilele trecute, poliţişti şi un procuror din Galaţi, cu sprijinul colegilor din IPJ Buzău, au surprins în flagrant delict patru persoane bănuite de săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

Ştiri pe aceeaşi temă


Cei patru, doi bărbaţi de 35 şi 44 ani, un minor de 17 ani şi o femeie de 38 ani, toţi din municipiul Galaţi, ar fi pătruns, prin forţarea şi escaladarea geamului termopan, în două apartamente de pe raza municipiului Buzău, de unde ar fi sustras bani, bunuri şi alte valori, prejudiciul fiind de 1600 lei.

Întrucât, în momentul surprinderii în flagrant, pentru a-şi asigura scăparea, aceştia au lovit două maşini ale poliţiei, poliţiştii au folosit armamentul din dotare executând mai multe focuri atât în plan vertical cât şi orizontal, în pneurile şi caroseria autoturismului în care se aflau.

Persoanele suspecte au reuşit să fugă, abandonând autoturismul şi bunurile sustrase, şi s-au deplasat cu un taxi spre municipiul Brăila unde au fost blocaţi în trafic de poliţiştii brăileni şi gălăţeni, fiind reţinuţi şi conduşi la sediul I.P.J. Galaţi.

La data de 12 decembrie au fost efectuate 6 percheziţii la domiciliile persoanelor în cauză, poliţiştii găsind, cu această ocazie, bunuri, înscrisuri şi valori despre care există suspiciunea că ar proveni din săvârşirea unor infracţiuni de furt din locuinţă.

În cursul aceleiaşi zile, cei patru au fost prezentaţi magistraţilor care au dispus arestarea preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile, în cazul celor doi bărbaţi şi al minorului, şi măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, în cazul femeii.

În continuare, poliţiştii din cadrul I.P.J. Galaţi, I.P.J. Buzău şi I.P.J. Brăila efectuează cercetări în vederea probării întregii activităţi infracţionale a persoanelor în cauză, existând date că aceştia ar fi comis mai multe fapte cu mod de operare similar, pe raza celor trei judeţe.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările