Infractor urmărit ca-n filme, după ce a furat un BMW din comuna Verneşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat din Sulina, în vârstă de 28 de ani, a fost reţinut în trafic de poliţiştii buzoieni după o urmărire ca-n filme. Totul s-a întâmplat vineri noapte, la Verneşti, după ce suspectul a furat BMW-ul unui tânăr din localitate şi a pornit într-o goană nebună, aflându-se şi într-o stare avansată de ebrietate.

În noaptea de 20 spre 21 iulie, în jurul orei 24.00, poliţişti din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au depistat un autoturism aflat în trafic pe raza localităţii Verneşti, despre care existau indicii că ar fi fost sustras în urmă cu puţin timp.

Poliţiştii au pornit în urmărirea autovehiculului în cauză pe o distanţă de aproximativ 5 kilometri şi, după oprirea acestuia, la volan a fost depistat un bărbat în vârstă de 28 ani, din Sulina, care prezenta halenă alcoolică.

Din verificările efectuate de poliţişti a reieşit faptul că în jurul orei 23.45, profitând şi de neglijenţa persoanei vătămate, care a lăsat autovehiculul neasigurat, cel în cauză ar fi sustras autoturismul din localitatea Verneşti, unde se afla parcat pe marginea drumului judeţean 100H.

Totodată, în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat faptul că bărbatul se afla sub influenţa alcoolului, fiind înregistrată o concentraţie alcoolică de 0,32 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Prejudiciul evaluat la aproximativ 5.000 de euro a fost recuperat şi predat persoanei vătămate, un bărbat de 31 de ani, din Verneşti.

Faţă de bănuit, poliţiştii au dispus măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore sub aspectul comiterii infracţiunii de „furt în scop de folosinţă”. În cauză s-a întocmit dosar penal iar poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite