INEDIT! O femeie dintr-o comună buzoiană a împlinit ieri 105 ani

INEDIT! O femeie dintr-o comună buzoiană a împlinit ieri 105 ani

Sabina Drăghici spune că secretul longevităţii sale a fost munca    FOTO: Stradadebuzau.ro

Ieri, o femeie din comuna buzoiană Merei, pe nume Sabina Drăghici, a împlinit vârsa de 105 ani. Evenimentul de ieri nu a trecut neobservat la nivelul autorităţilor locale, care i-au pregătit bătrânei o supriză, informează cotidianul „Strada”.


Sabina Drăghici, femeia care a împlinit ieri, de Ziua Europei, 105 ani de viaţă, are doi copii, o fiică de 73 de ani şi un fiu de 76 de ani, şi patru nepoţi. Soţul său a decedat în 1990, iar de atunci locuieşte cu fiica sa, Maria. Până la 97 de ani, bătrâna a fost activă, iar nepoţii spun că trebăluia cât era ziua de lungă. Acum, la 105 ani, femeia se mişcă mai greu, însă din punct de vedere clinic, după cum spune medicul din comună, Octavian Vasilescu, bunica Sabina „se prezintă în parametri normali”.

Întrebată despre secretul longevităţii, bătrâna nu a ştiut să ne dezvăluie reţeta. “A muncit mult, probabil că ăsta este secretul”, a spus fiica sa, iar vorbele i-au fost întărite de mamă: “Trebuia să muncim, că doar eram la ţară”.

La aniversarea Sabinei Drăghici au participat şi primarul comunei Merei, Ştefan Chircă, dar şi deputatul Marian Ghiveciu. Cei doi i-au oferit aniversatei un tort imens, un buchet de flori şi alte câteva cadouri. 

Potrivit ultimelor date statistice, în România există în baza de date aproximativ 460 de cetăţeni cu vârsta mai mare de 100 de ani.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: