VIDEO Individ implicat în activităţi de tip mafiot în Italia, prins de poliţiştii buzoieni

VIDEO Individ implicat în activităţi de tip mafiot în Italia, prins de poliţiştii buzoieni

Poliţiştii de investigaţii criminale din Buzău au depistat un bărbat care era urmărit internaţional pentru infracţiuni cu violenţă ce ar fi fost comise pe teritoriul Italiei.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Schimbul de date şi informaţii a fost asigurat prin cooperarea cu poliţistul român aflat în misiune la Serviciul de  Cooperare Poliţienească Internaţională Italia.
 
La data de 21 septembrie a.c., poliţişti de investigatii criminale şi o grupa S.A.S. din cadrul  Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au demarat activităţile pentru depistarea şi prinderea unui buzoian de 34 de ani, pe numele căruia exista un mandat european de arestare, emis de autorităţile italiene în data de 20 septembrie a.c..
 
Cel în cauză a fost dat în urmărire internaţională, fiind ireperabil din data de 5 martie a.c. în timpul unei operaţiuni antimafie desfăsurată de Comandamentul Provincial de Carabinieri Tripani în cursul căreia au fost puse în executare mandate de arestare emise de Tribunalul Palermo fiind arestate 25 de persoane acuzate de comiterea sub diferite forme a infracţiunilor  de asociere de tip mafiot, fraude electorale politice mafiote, santaj şi alte infracţiuni cu violenţă. 
 
 
Buzoianul era căutat fiind acuzat că ar face parte din organizaţia mafiotă şi în particular de a fi o verigă importantă a grupării asigurând caracterul conspirat al întâlnirilor  membrilor grupării şi punând în executare acte de intimidare în interiorul asociaţiei criminale. 
 
Pentru depistarea bărbatului poliţiştii au beneficiat de informaţii obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională al Poliţiei Române.
 
Bărbatul urmează a fi prezentat instanţei în vederea extradarii către autorităţile judiciare italiene.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: