Imaginile disperării, în Spitalul Judeţean Buzău. Holul unităţii a devenit zonă de triaj VIDEO

Imaginile disperării, în Spitalul Judeţean Buzău. Holul unităţii a devenit zonă de triaj VIDEO

Sursa I. Bunilă

Oameni care au nevoie urgentă de îngrijire medicală îşi aşteaptă rândul la consult pe holurile Spitalului Judeţean. Unitatea este blocată de pacienţii Covid-19. Ca să-i ţină la adăpost de frig şi ploaie şi pe ceilalţi pacienţi care vin cu alte afecţiuni decât Covid-19, conducerea spitalului a improvizat un triaj chiar la intrarea principală, în zona birourilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
În holul spitalului au fost amplasate deocamdată şapte paturi, care sunt deja ocupate, de la miezul nopţii. Îmbrăcaţi, cu fesuri pe cap, înveliţi cu pături, unul lângă altul, bolnavii aşteaptă să fie văzuţi de medicul de gardă. 
 
Improvizarea sălii de triaj pe hol a fost singura soluţie găsită de managerul spitalului buzoian pentru ca bolnavii care sunt negativi la Covid-19 să poată sta departe de bolnavii infectaţi cu SARS-CoV-2.
 
Preluarea mai rapidă a pacienţilor în triajul improvizat pe hol va permite, de asemenea, ca ambulanţele care formează coadă în curtea unităţii medicale să fie eliberate mai repede. pentru a pleca spre alte urgenţe.
 
”Într-adevăr, curtea este plină de ambulanţe. Din ce mi-au spus colegii, se stă foarte mult, până la 14 ore, cu pacienţi în maşină, aşteptând să se elibereze un loc”, spune Oana Aniţei, medic SAJ Buzău.
 
 
În unitatea medicală din Buzău sunt internaţi peste 130 de pacienţi cu Covid-19, iar 25 dintre aceştia se află în Unitatea de Primiri Urgenţe. Sunt pozitivi şi ar fi trebuit să fie internaţi pe o secţie specială, dar nu mai sunt locuri. De asemenea, toate cele 14 locuri de la Terapie Intensivă sunt ocupate iar eliberarea lor se face doar în urma unui deces.
 
”Riscăm să se blocheze spitalul! Luni o să mai luăm în calcul evacuarea unui etaj care are surse de oxigen dar după acest lucru nu mai avem alternative decât să facem tot spitalul covid iar ceilalţi pacienţi, cu AVC, accidente, alte afecţiuni, nu vor mai avea loc”, declară Claudiu Damian, manager SJU Buzău.
 
 
Conform datelor Direcţiei de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, la nivelul judeţului Buzău, s-au înregistrat 142 cazuri noi de infectare şi un caz de reinfectare cu noul coronavirus. Pacienţii au vârste cuprinse între 1 an şi 87 de ani.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările