Icoane, flori şi covrigi, oferiţi membrilor Familiei Regale în scurta oprire la Buzău VIDEO

Icoane, flori şi covrigi, oferiţi membrilor Familiei Regale în scurta oprire la Buzău VIDEO

Sursa I. Bunilă

După doi ani de inactivitate cauzată de pandemie, Trenul Regal şi-a reluat călătoria în ţară. S-a pus dimineaţă în mişcare, din Gara Regală Băneasa, în compartimentele sale luxoase aflându-se Maiestatea Sa Margareta Custodele Coroanei, Alteţa Sa Regală Principele Radu şi Principesa Sofia.

Ştiri pe aceeaşi temă

După ce a oprit în Ploieşti, Trenul Regal a staţionat timp de zece minute în Gara Buzău, un loc cu o încărcătură istorică deosebită.
 
Prima cale ferată din România care a trecut prin Buzău a fost construită în 1872 şi lega Buzăul de Bucureşti şi Ploieşti, spre vest şi sud-vest, respectiv Brăila şi Galaţi, spre est şi nord-est.
 
La sosirea în statie, la ora 13.30, membrii Familiei Regale au fost întâmpinaţi cu flori. Zeci de copii şi buzoieni de toate vârstele au fost impresionaţi în momentul în care distinşii oaspeţi au păşit pe covorul roşu. Au fost întâmpinaţi de către primarul municipiului Buzău care le-a oferit în dar un mic album fotografic.
 
La final, membrii Casei Regale s-au alăturat reprezentanţilor administraţiei locale pentru o fotografie de grup şi s-au îndreptat către Trenul Regal. Maiestatea Sa Margareta Custodele Coroanei a primit în dar şi un şir de covrigi de Buzău.
 
Principesa Margareta a fost încântată de prezenţa unor tineri îmbrăcaţi în uniformme militare vechi, cu care a schimbat cateva vorbe.
 
Din Buzău, Trenul Regal a plecat spre Galaţi, acolo unde membrii Casei Regale aveau programate mai multe vizite punctuale la sediul Crucii Roşii Române, Centrul de zi pentru copii Sfântul Spiridon şi Combinatul siderurgic Liberty Galaţi.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările