Handbal Municipal Buzău începe, în weekend, lupta pentru promovarea în Liga Naţională

Handbal Municipal Buzău începe, în weekend, lupta pentru promovarea în Liga Naţională

HM Buzău se pregăteşte pentru Liga I

Trupa lui Romeo Ilie face parte din prima serie din cele douӑ ale barajului pentru promovare şi va întâlni formaţiile CS Măgura Cisnădie şi CSM Slatina. Echipa clasatӑ pe primul loc va accede în Liga Naţionalӑ de handbal feminin, ediţia 2016-2017. Turneul de baraj se va desfăşura în perioada 28 – 31 mai, în Sala sporturilor din municipiul Piteşti.

Ştiri pe aceeaşi temă


Formaţia buzoiană Handbal Municipal Buzău va încerca promovarea în Liga Naţională de handbal feminin. 

Trupa pregătită de Romeo Ilie va participa, în weekend, la turneul de baraj care se va disputa în Sala Sporturilor din municipiul Piteşti. Este a treia tentativă de promovare în cadrul unui turneu de baraj, celelate două încercări fiind sortite eşecului.

Handbal Municipal Buzӑu a terminat pe locul secund Seria A din Divizia A, cu 17 victorii, un egal şi două înfrângeri, la patru puncte în spatele grupării CSU Danubis Galaţi, care a promovat direct în Liga Naţională.

Mӑgura Cisnădie, cel mai de temut adversar al grupării buzoiene, a încheiat sezonul 2015-2016 de Liga Naţionalӑ pe locul al 12-lea, poziţie care a trimis-o la barajul pentru menţinerea pe prima scenӑ a handbalului feminin românesc.

Celalaltă adversară a buzoiencelor, CSM Slatina a încheiat pe locul al treilea seria B a Diviziei A, la 13 puncte de liderul CSM Bistriţa şi la 10 puncte de locul secund, ocupat de CSM Cetate Devatrans.

Handbal Municipal Buzău va debuta sâmbătă, 28 mai, cu CSM Slatina, de la ora 17.00. A doua zi, tot de la ora 17:00, elevele lui Romeo Ilie vor evolua împotriva ardelencelor de la Măgura Cisnădie. Pe 30 mai, se vor întâlni Măgura Cisnădie şi CSM Slatina.

Grupa a doua de baraj este formatӑ din echipele CSM Cetate Devatrans, locul 3 în Seria B  a Diviziei A, CSU Ştiinţa Bucureşti, ocupanta locului 3 în Seria A a Diviziei A, şi CSM Unirea Slobozia, ocupanta locului 11 în Liga Naţională.

Echipele clasate pe primul loc în fiecare serie vor promova în Liga Naţională – Feminin 2016-2017. 

Echipele clasate pe locurile 2 şi 3 în fiecare serie vor susţine jocuri de clasament. În caz de egalitate, după 60 de minute se vor executa lovituri de la 7 metri. În cazul unei retrageri din Liga Naţională, prima clasată va obţine automat dreptul de a participa în prima ligă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările