Guvernul României, ameninţat cu un proces de grupul primarilor PSD din judeţul Buzău

Guvernul României, ameninţat cu un proces de grupul primarilor PSD din judeţul Buzău

Arhivă adevarul.ro

Cei 67 de primari PSD din judeţul Buzău vor da în judecată Guvernul, nemulţumiţi de modul în care au fost repartizate sumele din Fondul de Rezervă. Anunţul a fost făcut de liderul organizaţiei judeţene a PSD Buzău, senatorul Lucian Romaşcanu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Social-democraţii acuză faptul că fondurile au fost alocate strict pe criterii politice, în funcţie de partidul din care face parte primarul fiecărei localităţi. 

Senatorul Lucian Romaşcanu a precizat că va solicita Prefecturii Buzău să prezinte public situaţia cu sumele necesare pentru fiecare localitate din judeţ, transmisă Guvernului, situaţie în baza căreia s-au făcut repartizările. 

Un număr de 11 comune şi două oraşe din judeţul Buzău n-au primit niciun leu de la Guvern, la împărţirea banilor din Fondul de Rezervă. Printre localităţile ignorate de Executiv se numără şi cele două municipii ale judeţului, Buzău şi Rm. Sărat.

În schimb, toate cele zece administraţii locale cu primari PNL din judeţ au primit sume considerabile. Este vorba despre Scutelnici, Beceni, Vadu Paşii, Chiojdu, Calvini, Tisău, Brădeanu, Cochirleanca, Padina şi Pardoşi, care au încasat sume cuprinse între 400.000 şi 600.000 de lei.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările