Generalul Marin Oană, găsit mort în casa de vacanţă din Sărata Monteoru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cadavrul unui bărbat în vârstă de 73 de ani, pensionar militar din Bucureşti, a fost găsit în baia casei sale de vacanţă din Sărata Monteoru. Victima este Generalul Marin Oană, locotenent-colonel în timpul Revoluţiei.

Pentru că nu îi răspundea la telefon de mai multă vreme, soţia generalului a sunat un prieten de familie dintr-un sat vecin pentru a-l ruga să meargă la casa lor din Sărata Monteoru. 

Acesta s-a deplasat la locuinţa bucureşteanului şi a observat lumina aprinsă în baie, iar cheile şi telefonul pe o masă din curte.

Poliţiştii alertaţi prin 112 au pătruns în locuinţă şi au descoperit proprietarul zăcând fără suflare în baie. Oamenii legii cred că bărbatul murise de mai mult de 24 de ore.

Pentru că este vorba despre o moarte suspectă, ancheta a fost preluată de poliţiştii criminalişti. Trupul generalului Marin Oană a fost transportat la morga SML pentru necropsie. Fiul său este medic ATI la un spital din Capitală.

Potrivit poliţiei, uşa casei era încuiată pe dinăuntru iar ferestrele nu au fost forţate.

buzau

Generalul Marin Oană, locotenent-colonel în timpul Revoluţiei, a fost comandantul unei unităţi militare din Bucureşti care a trimis tancuri împotriva manifestanţilor din Bucureşti, în 21 decembrie 1989. 

Apoi, în seara de 22 decembrie 1989 a fost desemnat să apere Televiziunea Română de „terorişti”. În zonă s-au înregistrat mulţi morţi şi răniţi. Însuşi Oană a fost rănit la un deget cu acel prilej, motiv pentru care a primit titlul de luptător în revoluţie rănit. 

În 2012, magistraţii Curţii de Apel Bucureşti i-au retras definitiv generalului Marin Oană titlul de „Luptător pentru Victoria Revolutiei Romane din decembrie 1989”. 

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite