Furturi inexplicabile, în Buzău: dispar stopurile Daciilor mai vechi de patru decenii

Furturi inexplicabile, în Buzău: dispar stopurile Daciilor mai vechi de patru decenii

Mai multe Dacii 1300 au fost vandalizate în ultimele zile. Cel puţin cinci maşini care aparţin unor bătrâni din Micro 14 şi zona Nicolae Bălcescu au rămas fără stopuri, în noaptea de miercuri spre joi. Buzoianul care a sesizat dispariţia stopurilor nu-şi explică motivul pentru care hoţii sunt atraşi de acest tip de piesă.


Buzoianul Daniel D., un pasionat de autoturisme vechi, cel care a observat lipsa stopurilor, spune că piesele au fost furate numai de pe maşini vechi, produse în Franţa.

”În noaptea de 17 spre 18 aprilie, în cartierul  Micro 14 au dispărut stopurile de pe mai multe autovehicule. Nu sunt maşini care se mai văd la orice  colţ de bloc. Sunt trei Dacii 1300 franţuzeşti, în momentul de faţă maşini clasice, pentru care se găsesc piese foarte greu”, ne-a comunicat Daniel. 
 
Acesta a constatat că maşinile vandalizate sunt la distanţe foarte mici una de cealaltă, semn că ”s-a urmărit dinainte şi s-a acţionat foarte repede”.  Două sunt în parcarea de lângă Liceul Sportiv iar a treia este în capătul cartierului Micro 14.

”Proprietarii sunt în vârstă şi nu au dorit să se mai complice să depună plângeri la poliţie. Eu sunt un împatimit al mărcii Dacia, cunosc majoritatea Daciilor clasice din oraş şi am hotărât să vă scriu cu speranţa că cei care au făcut acest gest se vor opri”, a scris Daniel.

Acesta a aflat ulterior că alte două autoturisme Dacia au rămas fără stopuri în cursul zilei de joi, una de pe Nicolae Bălcescu, iar cealaltă de laângă staţia de Ambulanţă.  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: