Furtul de lemne din pădurile Buzăului, fenomen greu de stăpânit

Furtul de lemne din pădurile Buzăului, fenomen greu de stăpânit

Arhivă adevarul.ro

Cele mai recente controale efectuate de poliţiştii buzoieni de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice împreună cu reprezentanţii Ocolului Silvic Gura Teghii au dus la descoperirea a două societăţi, una din Siriu, iar cealaltă din Gura Teghii, care deţineau împreună, fără acte legale aproape 15 mc de material lemnos.


Mai exact, în urma inventarierii materialului lemnos din depozitul firmei din Siriu s-a descoperit o cantitate de 4,6 mc cherestea de esenţă plop, pentru care nu erau întocmite documentele legale de provenienţă.

La o altă societate comercială, cu sediul în comuna Gura Teghii, s-au constatat ”diferenţe între cantităţile reale aflate în depozitul societăţii, raportările efectuate şi înregistrările din registrele de evidenţă a operaţiunilor cu material lemnos, rezultând un  volum de aproximativ 10 mc de cherestea, pentru care nu erau întocmite documentele prevăzute de lege”, se arată în comunicatul IPJ Buzău. 

În contextul celor descoperite în urma controalelor, oamenii legii au confiscat cei aproape 15 mc de material lemnos, în valoare de peste 2000 lei şi au amendat cele două societăţi cu 3000, respectiv 2000 lei.

Joi, 18 august, un bărbat din comuna Grebănu a fost prins de poliţiştii din localitate şi un un reprezentant al Ocolului silvic Rm. Sărat, în timp ce încărca într-o căruţă copacii tăiaţi în mod ilegal. Cercetările autorităţilor au scos la iveală faptul că arborii care erau nemarcaţi au fost tăiaţi din pădurea ce aparţinea Ocolului silvic Râmnicu Sărat. Bărbatul s-a ales cu dosar penal pentru tăiere ilegală de arbori şi furt de material lemnos.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: