FOTO Unirea Basarabiei cu România, sărbătorită de buzoieni în Parcul Marghiloman

FOTO Unirea Basarabiei cu România, sărbătorită de buzoieni în Parcul Marghiloman

Un ceremonial militar şi religios s-a desfăşurat în apropierea statuii lui Alexandru Marghiloman, ridicată de autorităţi anul trecut. Prin evenimentul de miercuri, autorităţile au adus un omagiu omului politic care a semnat docuemntul oficial al Unirii, în calitate de prim-ministru al României.

Ştiri pe aceeaşi temă


Zeci de buzoieni au fost prezenţi, miercuri, în Parcul Marghiloman, la evenimentul organizat de municipalitate, ce a marcat împlinirea a 101 de ani de la Unirea Basarabiei cu România.
 
Ceremonialul militar şi religios s-a desfăşurat în apropierea statuii fostului prim-ministru al României, politicianul buzoian Alexandru Marghiloman, care a semnat documentul oficial al Unirii.

Încă de anul trecut, primarul municipiului Buzău, Constantin Toma a declarat că va reface casa de oaspeţi, grajdurile familiei şi va aduce din nou cai de rasă, în zona Vilei Albatros. 

De asemenea, parcul Marghiloman ar putea fi transformat în grădină botanică. În acelaşi timp, evenimentul organizat miercuri de municipalitate a fost un omagiu adus lui Alexandru Marghiloman.

Evenimentul organizat de Primăria Buzău s-a încheiat cu o paradă militară în faţa Vilei Albatros.

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: