FOTO Pădure smulsă din rădăcini de vântul care a bătut cu peste 140 de kilometri/oră. „Este peste imaginaţia noastră ce s-a întâmplat aici“

FOTO Pădure smulsă din rădăcini de vântul care a bătut cu peste 140 de kilometri/oră. „Este peste imaginaţia noastră ce s-a întâmplat aici“

Zeci de arbori Foto Primăria Bisoca

Vântul care în Munţii Buzăului a suflat cu 145 de km/h a ras o porţiune de pădure de pin negru din comuna Bisoca, aflată la 1.000 de metri altitudine. Potrivit autorităţilor locale, cel puţin 60 de arbori au fost culcaţi la pământ, din pădurea aflată pe domeniul public.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
În pădurea Lacurile, aşa cum este cunoscută rezervaţia de pin negru, a fost amenajată o zonă de agrement, unde de peste 50 de ani se organizează serbări folclorice. 
 
Primarul din Bisoca, Florin Stemate, crede că în acest punct s-ar fi putut forma un vârtej care efectiv a smuls din rădăcină pini de zeci de ani şi foarte masivi.
 
”Dacă vedeţi ce e acolo, este peste imaginaţia noastră. Peste 60 de pini au fost doborâţi pe o porţiune de aproximativ 5.000 de metri pătraţi din pădurea comunei. Acum trebuie marcaţi, tăiaţi şi curăţat terenul. Va fi greu, pentru că o rădăcină este aproape cât un camion”, spune primarul din Bisoca, Florin Stemate. 
 
Arborii doborâţi de vânt sunt însă şi proprietăţi private, spune primarul. În cădere, copacii au agăţat şi firele de curent şi au rupt câţiva stâlpi. Timp de mai bine de 12 ore, peste 2.000 de locuitori nu au avut racordate locuinţele la sistemul de alimentare cu energie electrică.

 

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: