FOTO Noul comandant al Diviziei 2 ”Getica”, instalat vineri: O provocare în cariera mea

FOTO Noul comandant al Diviziei 2 ”Getica”, instalat vineri: O provocare în cariera mea

Ceremonialul de predare - primire a avut loc vineri

Generalul-maior Gheorghiţă Vlad a predat comanda Diviziei 2 Infanterie „Getica” generalului-maior Dragoş-Dumitru Iacob. Noul comandant a declarat că este conştient de misiunea importantă pe care a primit-o vineri.

Ştiri pe aceeaşi temă


Ceremonia prilejuită de predarea – primirea comenzii armatei de la Buzău a avut loc vineri. Generalul-maior Gheorghiţă Vlad a predat comanda Diviziei 2 Infanterie „Getica” generalului-maior Dragoş-Dumitru Iacob.

”Sunt constient de responsabilitatea pe care o am, ştiu că nu pot avea o activitate prolifică la comanda Diviziei fără sprijinul şi implicarea colaboratorilor şi oamenilor cu care vom lucra, atât în comandament, aici  la Buzău, cât şi în marile unităţi şi în unităţile subordonate. Sunt foarte onorat; pentru mine ca ofiţer e o etapă extrem de importantă în cariera mea şi faptul că am sansa să comand Divizia 2 reprezintă o provocare în cariera mea şi o etapă extrem de necesară în devenirea fiecărui ofiţer”, a  declarat noul comandant al Diviziei 2 Infanterie Getica. 
 
Comandantul are deja stabilită şi prima misiune. ”Prima misiune va fi să stau de vorbă cu oamenii mei. Evident, ne cunoaştem, am mai lucrat împreună, dar acum fiind comandantul domniilor lor intrăm într-o nouă etapă”, a declarat noul comandant al Diviziei 2 Infanterie „Getica”.
  
Generalul-maior Dragoş-Dumitru Iacob a preluat, începând cu data de 21 februarie 2020, comanda Diviziei 2 Infanterie „Getica”. Anterior, el a deţinut timp de 2 ani funcţia de şef al Direcţiei Instrucţie şi Doctrină la Statul Major al Apărării. 

De-a lungul carierei sale, generalul-maior Dragoş-Dumitru Iacob a mai ocupat diferite funcţii în unităţi din cadrul forţelor terestre, astfel: comandant pluton tancuri, comandant companie tancuri, ofiţer de stat major brigadă tancuri, ofiţer de stat major divizie infanterie, comandant  batalion   tancuri,  şef  secţie  Instrucţie divizie de infanterie, locţiitor şef Instrucţie şi doctrină la Statul Major al Forţelor Terestre, comandant brigadă infanterie mecanizată.

Generalul-maior Dragoş-Dumitru Iacob este născut la data de 23 iunie 1972, în localitatea Paşcani, judeţul Iaşi şi este absolvent al Liceului militar „Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc, în anul 1990. A continuat studiile militare de ofiţeri ale Institutului Militar de Tancuri, Piteşti, în perioada 1990-1993, arma tancuri, fiind şef de promoţie. 

În paralel cu îndeplinirea atribuţiilor funcţiilor pe care a fost încadrat după absolvire, a parcurs diferite forme de pregătire (cursuri de carieră şi de specializare în ţară şi străinătate) corespunzătoare treptelor ierarhiei militare ca ofiţer de tancuri şi ofiţer de stat major la diferite eşaloane militare. 

În anul 2006 a absolvit cursurile interarme ale Facultăţii de comandă şi stat major ca şef de promoţie, în anul 2011, cursul postuniversitar de conducere, forţe terestre, ambele din cadrul Universităţii Naţionale de Apărare, iar în anul 2012 - cursurile Colegiului Regal pentru Studii de Apărare din Londra. Are un master în domeniul securităţii şi strategiei internaţionale, obţinut în anul 2012, şi doctoratul în ştiinţe şi informaţii militare, obţinut în 2014. 

Noul comandant al Diviziei 2 Infanterie „Getica” a executat două misiuni în teatrul de operaţii din Afganistan şi, de-a lungul carierei, a primit mai multe distincţii şi titluri de onoare, printre care Emblema de Onoare a Forţelor Terestre, Emblema de Onoare a Statului Major General, Emblema Onoarea Armatei României şi Medalia NATO 5.   

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: