FOTO Ziua Veteranilor, sărbătorită la Buzău

FOTO Ziua Veteranilor, sărbătorită la Buzău

Militarii buzoieni care au pierit în teatrele de război au fost comemoraţi de camarazii l,or în prezenţa familiilor,  în cadul unui ceremonial organizat cu ocazia „Zilei Veteranilor”.

Ştiri pe aceeaşi temă


Ceremoniiile au început dimineaţă, la Cimitirul Eroilor, unde militarii buzoieni căzuţi la datorie, au fost comemoraţi, în prezenţa familiilor, de camarazii de arme şi de oficialităţile judeţului.
 
În memoria lor, preoţii militari au ţinut o slujbă de pomenire.

La mormintele din Cimitirul Eroilor, ale militarilor buzoieni căzuţi în teatrele de război, au fost depuse apoi, coroane de flori iar rudele acestora au aprins candele.
 
Ziua Veteranilor a fost instituită prin lege în anul 2014, pentru recunoaşterea meritelor personalului armatei participant la acţiuni militare şi acordarea unor drepturi acestuia şi urmaşilor celui decedat. 

România se alătură astfel Australiei, Canadei, Statelor Unite ale Americii, precum şi altor state din Europa care, la 11 noiembrie, îşi arată recunoştinţa pentru militarii participanţi la operaţii militare şi îşi comemorează eroii.
 
Semnificaţia acestei zile pentru Armata României este legată şi de faptul că, pe data de 11 noiembrie 2003, a căzut la datorie sublocotenentul post-mortem Iosif Silviu Fogoraşi, primul militar decedat în teatrul de operaţii din Afganistan.

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: