FOTO Buzăul, aşa cum nu l-ai mai văzut niciodată. Fotografii aeriene realizate în anii '40

FOTO Buzăul, aşa cum nu l-ai mai văzut niciodată. Fotografii aeriene realizate în anii '40

Sursa foto Alex Gâlmeanu / muzeuldefotografie.ro

Oraşul Buzău, văzut de sus, nu mai prezintă o noutate mai ales după apariţia dronelor cu posibilităţi foarte generoase de filmare şi fotografiere. Imagini cu oraşul surprinse din aer, cu peste o jumătate de secol în urmă, sunt însă adevărate piese de patrimoniu. Un set de fotografii realizate în anii '40 a fost publicat recent pe site-ul muzeuldefotografie.ro.

 
”Seria prezintă Buzăul, aşa cum se afla el în jurul anului (probabil) 1940, înregistrat dintr-un avion ce a brăzdat cerul oraşului de la o joasă înălţime. Imaginile sunt o dovadă în plus a faptului că în acea perioadă Buzăul se prezenta ca un oraş prosper şi foarte coerent din punct de vedere arhitectural”, se arată în articolul ce însoţeşte galeria foto a portalului muzeuldefotografie.ro.
 
Pe imagini, pot fi observate clădiri emblematice ale urbei, precum Palatului Comunal, Biserica SfinŢii Îngeri, Muzeul Judeţean cu Cimitirul Dumbrava lângă el, Colegiul Naţional Mihai Eminescu şi Piaţa Centrală. Mai multe citiţi AICI!
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările