FOTO „Bruneta” Elena Udrea a luat doar menţiune la Miss Adolescenţa ‘91. Din orgoliu, a refuzat să-şi ridice premiul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În adolescenţă, Elena Udrea nu dădea niciun semn că va avea o relaţie strânsă cu… scena, fie ea şi politică. În 1991, în cronica unui spectacol de Miss, concurenta Elena Udrea era descrisă în termeni nu foarte favorabili. Înţelegem, din relatare, că era timidă, nu foarte populară printre colegii de liceu şi orgolioasă. Pentru că a luat doar menţiune, Elena a refuzat să-şi ridice premiul.

Ziaristul Cornel Stângă a dedicat două pagini de ziar ediţiei din 1991 a concursului „Miss Adolescenţa Buzău”. Elena Udrea era una dintre tinerele concurente, pe care jurnalistul le-a descris atât ca rezultat al propriei impresii, cât şi prin prisma spectatorilor.

Fetele au avut de parcurs trei probe. La cea de „defilare prin faţa publicului în ţinută lejeră, de vară”, Elena a purtat o rochie maro iar la a doua, o rochie neagră cu capă pe umeri, „cu un aer de mister”.

A treia probă a fost însă cea care i-a dat, se pare, bătăi de cap Elenei Udrea. Iată ce scrie jurnalistul Cornel Stângă.

”Urmează proba a treia de aptitudini. Fiecare concurentă se prezintă singură. Elena, anul IV la Hasdeu. În curând n-o să mai am 17 ani. Îşi cere scuze pentru emoţii. Fluierături în sală. Continuă greu. ”Voi recita o poezie a lui Lucian Blaga”. Foarte puţini aplaudă. Ceilalţi nici nu vor să audă. Ce greu e să fii prima din seria concurentelor.. Un fel de deschizătoare de pârtie. Începe. Din păcate nu se aude, stă cam departe de microfon. Alte fluierături. Disting totuşi: ”Vei plânge mult atunci, ori vei ierta?!”. Publicul n-o iartă. Nu vrea s-o asculte. Sau nu-i o prezenţă prea agreată în ”Hasdeu”. Oare?! Florin (Florin Artene, prezentator - n.r.)vrea s-o ajute. Atenţionează că va întrerupe spectacolul, dacă nu se face linişte. Sunt avertizaţi în primul rând ”roackerii”. Degeaba. Concurenta renunţă şi pleacă în culise. Bănuiesc ce-i în sufletul ei...”, scrie jurnalistul buzoian.

Juriul a decis că Elena Udrea nu merită un loc pe podium, spre mâhnirea concurentei din Liceul Hasdeu. „Menţiune, care va consta într-un abonament gratuit la absolut toate evenimentele artistice ale Casei Tineretului, Elena Udrea, fostă numărul 1. Este aşteptată în scenă, dar nu îşi face apariţia. Florin o scuză: <Elena e emoţionată>. Eu cred că e supărată că n-a intrat în <primele trei>. A avut neşansa, am mai spus-o, să fie prima la tragerea la sorţi”, spune Cornel Stângă, în articolul său.

Concursul de Miss din acel an a fost câştigat de adolescenta Dana Dumitrescu, care peste câţiva ani avea să ajungă actriţă la Teatrul din Constanţa.

Citeşte şi: VIDEO O barcă s-a răsturnat, pe râul Buzău, iar doi bărbaţi sunt daţi dispăruţi

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite