Fostul manager al Spitalului de Neuropsihiatrie Săpoca, în atenţia procurorilor pentru fals în declaraţii

Fostul manager al Spitalului de Neuropsihiatrie Săpoca, în atenţia procurorilor pentru fals în declaraţii

Agenţia Naţională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate în cazul a trei persoane cu funcţie de conducere din sistemul medical, una dintre acestea fiind fostul manager al Spitalului de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Săpoca, Dumitru Popescu. ANI a anunţat că a sesizat în acest caz  Parchetul local pentru fals în declaraţii.

Ştiri pe aceeaşi temă


„În perioada 18 decembrie 2008– 10 februarie 2017 a exercitat simultan funcţia de manager şi calitatea de preşedinte al Consiliului Director din cadrul Casei de Ajutor Reciproc Spitalul Săpoca I.F.N, încălcând astfel dispoziţiile art. 178, alin. (1), lit. a) şi art. 178, alin. (4) din Legea nr. 95/2006.

De asemenea, Agenţia Naţională de Integritate a constatat indicii privind săvârşirea infracţiunii de „fals în declaraţii”, întrucât persoana evaluată nu a menţionat în declaraţiile de avere depuse în calitate de manager cuantumul venitului realizat în urma exercitării funcţiilor de Preşedinte al Consiliului de administraţie/director al Casei de Ajutor Reciproc a Salariaţilor Spital Săpoca I.F.N. şi în declaraţiile de interese funcţia de Preşedinte al Consiliului de administraţie/director.

Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău, Judeţul Buzău, în vederea verificării indiciilor privind săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii prevăzută de dispoziţiile art. 326 din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal”, se precizează în comunicatul ANI.
Dumitru Popescu a depus un punct de vedere la dosarul de evaluare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările