Fostul edil al Buzăului, Constantin Boşcodeală, s-a ales cu o amânare a procesului în dosarul „Orizont”

Fostul edil al Buzăului, Constantin Boşcodeală, s-a ales cu o amânare a procesului în dosarul „Orizont”

Constantin Boşcodeală este judecat la Tribunalul Dâmboviţa

Judecătorii Tribunalului Dâmboviţa au decis, în şedinţa de luni, să acorde un nou termen în dosarul în care, fostul edil al Buzăului, Constantin Boşcodeală este judecat pentru abuz în serviciu. Fostul primar se va prezenta iar în faţa magistraţilor Tribunalului Dâmboviţa pe 26 septembrie.


Magistraţii au mai dat câteva termene pentru desemnarea unui expert. Până la data de 26 septembrie, ei vor să aibă pe masă expertiza bunurilor imobile. De altfel, expertul a fost amendat de către instanţă cu 4.000 de lei, după ce anterior mai primise o amendă de 1.000 de lei pentru că nu a realizat expertiza la termenele cerute.

Constantin Boşcodeală a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie pe 30 mai. El este acuzat că, în mod ilegal, a preluat un teren de 33 de hectare de la Staţiunea de Cercetare pentru Legumicultură Buzău, în condiţiile în care primise un alt teren. Prejudiciul a fost estimat de către procurorii anticorupţie la peste 24 milioane de lei.

În acelaşi dosar, alături de Boşcodeală mai sunt judecaţi Stana Viorica, fost director al Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Buzău, şi Nicolae Trandafir, fost director al Staţiunii de Cercetare şi Dezvoltare pentru Legumicultură Buzău. Ambii sunt acuzaţi de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave. Agenţia Domeniilor Statului Bucureşti şi Staţiunea de Cercetare Dezvoltare pentru Legumicultură Buzău s-au constituit părţi civile în cauză.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: