Fetiţa de opt ani dispărută vineri seară de acasă a fost găsită. Unde se afla şi care este starea copilei

Fetiţa de opt ani dispărută vineri seară de acasă a fost găsită. Unde se afla şi care este starea copilei

Fetiţa dispărută în Buzău a fost găsită în viaţă

Fetiţa de opt ani dispărută de acasă vineri seară a fost găsită în viaţă, sâmbătă, în jurul orei 11.30, fiind reperată de un elicopter al MAI care a survolat zona. La ora transmiterii acestei ştiri, copila a fost preluată de o ambulanţă şi transportată la spital.

Ştiri pe aceeaşi temă

GALERIE FOTO

Potrivit primelor informaţii de la faţa locului, Nicoleta Ploscaru, în vârstă de 8 ani şi 10 luni, a fost găsită într-o poiană din apropierea satului Recea al comunei buzoiene Bisoca, lângă un pârâu, la aproximativ 7 km distanţă de casă, iar faptul că era îmbrăcată în roşu a ajutat echipele de salvare să o repereze mai uşor.

Elicopterul care a văzut-o a furnizat imediat coordonatele unde se afla fetiţa, iar o ambulanţă a fost trimisă imediat în zonă, copila fiind preluată şi dusă la spital.

Din primele date reiese că la acest moment starea fetiţei este bună, în condiţiile în care, din fericire, în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă nu a fost foarte frig. Avea doar o zgârietură pe obraz, probabil de la crengi.

Dragoş Borcăiaş este voluntarul din sat care a mers cu echipajul din elicopterul MAI să caute fetiţa de opt ani, dispărută aseară de acasă. Acesta spune că a văzut-o pe Nicoleta stând pe iarbă, cu mânuţele pe genunchi, în aşteptarea salvatorilor ei. Copila de 8 ani a mers continuu, aproape toată noaptea, în zone împădurite şi cu relief accidentat, fiind găsită la peste 7 kilometri distanţă de casă.   

Copila s-ar fi rătăcit după ce ar fi plecat să-şi caute bunicul aflat la cosit. 

Vineri seară, poliţiştii buzoieni au fost sesizaţi în legătură cu dispariţia unei fetiţe de aproape 9 ani, de la domiciliul său aflat într-un sat de munte din comuna Bisoca. Sesizarea s-a făcut la 112, în jurul orei 21.00, mai mulţi poliţişti şi jandarmi fiind trimişi imediat în misiune de căutare şi salvare.

Potrivit IPJ, Nicoleta Ploscaru a plecat în jurul orei 17.00 de la domiciliu către o locaţie situată la aproximativ 500 de metri de domiciliu şi nu a revenit.
Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: