Fermierii buzoieni, greu de urnit la depunere a cererilor de subvenţii. Atenţie, vor fi penalizări de întârziere

Fermierii buzoieni, greu de urnit la depunere a cererilor de subvenţii. Atenţie, vor fi penalizări de întârziere

Drumul către o agricultură performantă trece pe la APIA, însă unii producători nu par convinşi de asta. Cel puţin la Buzău, fermierii nu se înghesuie deloc să depună cererile  de subvenţii pentru campania din acest an. Deşi sesiunea de depunere a cererilor unice de plată a debutat la 1 martie, doar 1.900 de fermieri din judeţ au ajuns la APIA si au solicitat sprijin financiar. După data de 15 mai se percep penalizări de întârziere.


Agenţia de Plăţi şi Intervenţie Buzău a început o nouă campanie de depunere a cererilor unice de plată pentru subvenţia aferentă anului 2018.  Deşi sesiunea de depunere a cererilor de subventii a debutat  la 1 martie, fermierii  buzoieni nu se grăbesc să solicite ajutoare.

Reprezentanţii APIA Buzău recomandă agricultorilor să se prezinte la data şi ora la care sunt programaţi, conform invitaţiei primite, astfel încât instituţia să utilizeze eficient timpul pe care l-a rezervat pentru primirea cererilor. În caz contrar, se va ajunge din nou la aglomerarea ghişeelor pe ultima sută de metri.

Fermierii vor depune la APIA o singură Cerere Unică de Plată, chiar dacă aceştia deţin suprafeţe de teren în localităţi sau judeţe diferite! În cazul fermierilor care solicită sprijin financiar pentru o suprafaţă mai mare de 50 hectare de teren agricol, cererile se depun la Centrele judeţene APIA, iar în cazul fermierilor care solicită ajutoare pentru o suprafaţă mai mică sau egală cu 50 hectare teren agricol cererile se depun la centrele locale. Anul trecut, la Buzău, peste 20 de mii de ferimieri au depus cereri pentru subvenţii.

citeste totul despre: