Existenţa Regiei Autonome Municipale Buzău, sub semnul întrebării. Primarul Constantin Toma vrea numai centrale de apartament

Existenţa Regiei Autonome Municipale Buzău, sub semnul întrebării. Primarul Constantin Toma vrea numai centrale de apartament

Noul primar al municipiului Buzău, Constantin Toma, ia în calcul desfiinţarea Regiei Autonome Municipale Buzău, după modelul oraşului Sibiu, acolo unde nu mai există o societate care livrează agent termic către populaţie.

Ştiri pe aceeaşi temă


Edilul şef spune că, la fel ca şi în cazul Companiei de Apă, RAM Buzău se află în colaps financiar iar fără sprijinul primăriei aceasta societate nu ar putea funcţiona. 

”15.000 de apartamente din Buzău şi o mulţime de instituţii, pentru apă caldă şi căldură sunt iresponsabili. Compania are datorii foarte mari, peste 20 de milioane de euro, poate intra în încetare de plăţi, falimentul, în orice clipă şi trebuie să analizez foarte, foarte serios, cu specialişti din zona privată, pentru că aici nu mă bazez pe nimic, astfel încât să văd care este cea mai bună decizie. În tot cazul, nu trebuie să băgăm buzoienii în spaimă. Vor avea căldură la iarnă. Dar, mă voi canalize foarte mult să rezolv această problemă cât mai repede”, a declarat Constantin Toma.

Primarul ia în calcul desfiinţarea RAM, după modelul oraşului Sibiu, acolo unde nu mai există o societate care livrează agent termic către populaţie. ”La Sibiu de exemplu, cât e Sibiul de mare, nu există RAM, nu există RADET, nu există absolut nicio companie de căldură. Nu există aşa ceva. Toată lumea este legată la centrală individuală. Şi asta de mult timp. Deci se poate şi aşa. (…) Nu ştiu în ce măsură este legal, dar voi studia”, a explicat primarul Buzăului.

Constantin Toma le-a pus gând rău şi altor societăţi comerciale din subordinea Primăriei, care sunt ”abonate” la bani publici. ”Mai avem încă o firmă Prestcom şi încă o firmă Aquafor care, nu vă spun că sunteţi presă, ce se va întâmpla cu ele. Ele nu trebuie să existe. Nu vă spun mai mult. N-au de ce. (…) Am 20 de miliarde în cont, ca Primărie nu ca Toma şi sunt de plătit peste 200 de miliarde, la zi. Foarte mulţi din aceşti bănuţi îi datorăm companiilor din subordinea Primăriei”, a spus Toma. 

Potrivit primarului, societăţile cu capital integral al municipiului Buzău şi Poliţia Locală sunt principalii ”robineţi ai risipei” cu bani publici.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: