Este permis din nou accesul cu maşina în parcul Crâng, după ce Tribunalul a eliminat interdicţiile

Este permis din nou accesul cu maşina în parcul Crâng, după ce Tribunalul a eliminat interdicţiile

Restricţiile de circulaţie pe cele două alei de acces spre centrul parcului Crâng au fost ridicate, după ce o instanţă a Tribunalului Buzău a suspendat decizia Consiliului Local. Barierele vor fi înlăturate, iar maşinile vor putea circula din nou până aproape de Obelisc şi, respectiv, până în zona restaurantelor. Primăria are drept de recurs în următoarele cinci zile.

Ştiri pe aceeaşi temă


Contestată de patronul unui restaurant din Crâng, decizia aleşilor locali privind închiderea circulaţiei maşinilor pe aleile parcului a fost suspendată de Tribunalul Buzău. Asta înseamnă că maşinile au din nou acces până în mijlocul pădurii. 

Contestaţia a fost admisă  de instanţa buzoiană care a anunţat că şoferii vor putea circula cu autoturismele fără nicio restricţie.  Decizia instanţei este ”suspendarea Hotărârii CLM nr. 23/28.09.2018”, măsură executorie de drept.
 
”Admite cererea formulată de reclamnata (...) în contradictoriu cu pârâtul Consiliul Local al Municipiului Buzău şi în consecinţă dispune suspendarea executării HCL nr 230 din 28.09.2018 emisă de pârât, până la pronunţarea instanţei pe fond. Executorie de drept.”, se arată în soluţia  pronunţată joi de Tribunalul Buzău.
 
Decizia instanţei nu este definitivă, ea putând fi contestată. Se aplică însă până la pronunţarea instanţei pe fond. 

Consilierii locali au iniţiat deja un nou proiect de hotărâre privind restricţionarea accesului auto în parcul Crâng, dar cu o serie de modificări.
 
”Având în vedere suspendarea hotărârii de Consiliu Local Municipal Buzău, legată de interzicerea circulaţiei în parcurile din Municipiul Buzău, de către Instanţa de judecată, am depus astăzi 9.11.2018 un nou proiect de hotărâre ce restricţioneaza circulaţia auto în aceste zone. Modificarea faţa de vechiul proiect este aceea că  programul de aprovizionare a unităţilor de alimentaţie publică va fi între orele 8.00 - 10.00, faţă de 7.00 - 09.00, în rest accesul auto va fi interzis”, a declarat Constantin Ionescu, consilier local din partea PNL.

Nu este primul agent economic care contestă în contencios administrativ decizia autorităţilor de a interzice accesul autoturismelor pe alei. Un alt administrator de restaurant s-a adresat instanţei, iar luna trecută s-a consumat primul termen al procesului.
citeste totul despre: