Eşec al programului ”masa caldă” pentru elevi, în Buzău

Eşec al programului ”masa caldă” pentru elevi, în Buzău

Programului pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preşcolarii şi elevii din 50 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat trebuia să includă şi Şcoala Gimnazială „Mihail Kogălniceanu” din Buzău. Din păcate, proiectul nu a putut fi urnit deloc, din cauza birocraţiei, problemelor cu licitaţia pentru desemnarea furnizorului şi a lipsei unei cantine.


Până la sfârşitul anului 2019, în perioada desfăşurării activităţii didactice, preşcolarilor şi elevilor din cele 50 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat li se acordă, cu titlu gratuit, un suport alimentar, constând într-un pachet alimentar sau într-o masă caldă pe zi, în limita unei valori zilnice de 10 lei/ beneficiar, inclusiv taxa pe valoarea adăugată.

O singură scoală din Buzău, în care învaţă aproape 550 de elevi din zone defavorizate, a intrat teoretic în programul pilot “masa caldă”. Este vorba despre Şcoala Gimnazială „Mihail Kogălniceanu” din Buzău. 

Proiectul nu este funcţional, din cauza haosului legislativ pe această direcţie. Normele de aplicare au fost publicate târziu în Monitorul Oficial şi mai este drum lung până când elevii vor mânca la şcoală. Din cauza lipsei bugetului, nu au fost organizate nici licitaţiile.

“Sumele pentru municipiul Buzău au fost repartizate abia la începutul lunii decembrie, când nu mai exista timpul fizic pentru derularea întregii proceduri de achiziţie, motiv pentru care banii au fost retraşi la finele anului 2018”, declara viceprimarul Ionuţ Apostu, în martie, în presa centrală.

50 de scoli din toată ţara sunt incluse în programul “masa caldă”, iar bugetul necesar se ridică la 600 de mii de lei. Anul trecut, proiectul a fost implementat în 37 de instituţii de învăţământ din toată ţara.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: