Era digitalizării taie pofta de lectură a românilor. Numărul cititorilor scade de la an la an, constată reprezentanţii Bibliotecii Judeţene Buzău

Era digitalizării taie pofta de lectură a românilor. Numărul cititorilor scade de la an la an, constată reprezentanţii Bibliotecii Judeţene Buzău

Este şi motivul pentru care biblioteca pune la dispoziţia tinerilor, în noul spaţiu, din Galleria Mall, o sală modernă de multimedia, unde se poate accesa gratuit internetul, se pot urmări filme la calitate Full HD, se poate asculta muzică, iar copiii se pot juca pe consolă.

Ştiri pe aceeaşi temă


Biblioteca Judeţeană Buzău înregistrează tot mai puţini amatori de lectură, de la an la an. Sunt mai puţini cititori în sala de lectură dar şi mai puţine cărţi împrumutate. 

O explicaţie pentru scăderea numărului de „vizitatori" este Internetul, care, într-o anumită măsură, răspunde nevoilor de informare a tinerilor.

Peste tot în lume, mediul online a surclasat de multă vreme presa scrisă şi cartea, însă acestea vor supravieţui pe alte suporturi: digitale şi audio. Astfel, bibliotecile sunt nevoite să ofere „servicii-magnet” pentru tineri. 

Biblioteca Judeţeană Buzău ţine pasul cu tehnologia, iar, din vară, odată cu mutarea instituţiei într-un mall, sala de internet /multimedia va deveni una dintre cele mai moderne din ţară. 

Acolo va exista o încăpere dedicată accesării Internetului, cu şase staţii de acces, dar şi un spaţiu unde vizitatorii pot viziona un film iar cei mici se pot juca pe consolă.

Din această vară, Biblioteca Judeţeană Buzău va funcţiona, timp de 10 ani, într-un centru comercial unde îşi mai desfăşoară activitatea alte două instituţii publice, Judecătoria Buzău şi Serviciul de Evidenţă a Persoanelor.

Biblioteca Judeţeană „Vasile Voiculescu” din Buzău, instituţie subordonată Consiliului Judeţean, deţine un fond de carte de peste 300.000 de volume. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările