Eliberarea condiţionată a lui Cristi Bîgiu, rejudecată de o instanţă din Vrancea

Eliberarea condiţionată a lui Cristi Bîgiu, rejudecată de o instanţă din Vrancea

Emoţii pentru fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Buzău, Cristinel Bîgiu, după ce procurorii DNA au cerut instanţei repunerea în termenul de contestare a eliberării condiţionate din pedeapsa de 5 ani şi zece luni stabilită în martie, anul trecut, de judecătorii din Vrancea.

Ştiri pe aceeaşi temă


După ce săptămâna trecută a admis cererea de repunerea în termenul de formulare a contestaţiei, miercuri, un complet al Tribunalul Vrancea a dispus  repunerea cauzei pe rol pentru completarea probatoriilor referitoare la îndeplinirea condiţiei prev. de art.100 al.1 lit.c Cod penal şi ataşarea dosarului Tribunalului Vrancea în care s-a dispus contopirea pedepselor din două dosare penale. Termenul stabilit este 8 mai.

Eliberat condiţionat, pe 6 februarie, din Penitenciarul Focşani, Bîgiu a aflat luna trecută că DNA a depus la Tribunalul Vrancea o contestaţie ce vizează decizia luată acum mai bine de două luni de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Focşani.

Bîgiu a fost încarcerat la Penitenciarul Focşani, unde a ispăşit o pedeapsă de 5 ani şi 10 luni de închisoare pentru luare de mită. Pe 6 februarie, instanţa a decis eliberarea lui condiţionată, dar şi ca fostul şef al CJ Buzău să se afle sub permanentă suprave­­ghe­re pe perioada liberării condiţionate, până la data expirării pedepsei, pe 20 septembrie 2021.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: