Elevii Colegiului Economic participă la Târgul regional al firmelor de exerciţiu de la Ploieşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Colgiul Economic Buzău va fi reprezentat de opt firme virtuale care vor intra în competiţia organizată de Colegiul Economic “Virgil Madgearu” Ploieşti în zilele de 27 şi 28 ianuarie. Desfăşurată sub titlul ,,Lumea afacerilor – între vis şi realitate”, competiţia, aflată la cea de-a treia ediţie, va reuni peste 70 de firme de exerciţiu administrate de elevi ce provin de la diferite licee din ţară. 

Deprinderea cunoştinţelor prin metode practice precum şi munca în echipă  îi antrenează pe tinerii liceeni în crearea şi administrarea propriei unităţi virtuale.

,,Firma de exerciţiu reprezintă o metodă interactivă de învăţare pentru dezvoltarea spiritului antreprenorial. Elevii se familiarizează cu activităţile unei firme reale şi îşi perfecţionează un limbaj de afaceri. Ei lucrează cu state de salarii, se plătesc contribuţii, au registre de evidenţă, dar toate acestea se petrec virtual. Iniţiativa este binevenită pentru că dezvolta tinerilor gustul pentru o afacere personală”, precizează profesorul Cătălina Poştovei, coordonatorul acestui proiect la nivelul Colegiului Economic Buzău.

Cele opt firme buzoiene care vor participa la târgul de la Ploieşti şi-au demonstrat profesionalismul şi rigurozitatea la concursul interjudeţean intitulat ,,Din virtual în real prin firmele de exerciţiu”. La competiţia ce a avut loc pe  19 decembrie 2011 au participat 26 firme de exerciţiu din Bucureşti, Focşani, Târgovişte şi Buzău.

La Târgul regional al firmelor de exerciţiu de la Ploieşti elevii cu cele mai bune idei de afaceri vor primi premii pentru cel mai bun catalog, cel mai bun stand, cea mai bună prezentare electronică, cel mai bun negociator, cel mai bun spot video şi cea mai bună pagină web.

Firma de exerciţiu reprezintă o metodă interactivă de învăţare pentru dezvoltarea spiritului antreprenorial, o concepţie modernă de integrare şi aplicare interdisciplinară a cunoştinţelor, o abordare a procesului de predare-învăţare care asigură condiţii pentru probarea şi aprofundarea practică a competenţelor dobândite de elevi sau studenţi în pregătirea profesională. Introducerea metodei de învăţare prin firma de exerciţiu, în învăţământul profesional şi tehnic din România s-a realizat, începând cu anul 2001.

Predarea-învăţarea se derulează sub forma unui “birou de învăţare”. În biroul de învăţare sunt simulate toate activităţile economice pe baza unui model închis. Situaţiile economice sunt iniţiate de către profesor iar relaţiile comerciale cu clienţii, instituţiile fiscale, bancare şi întreprinderile de servicii sunt prezentate de către profesor.

Buzău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite