Elevii din Colegiul Eminescu vor învăţa doi ani într-un alt local. Atât durează reabilitarea clădirii de pe Independenţei

Elevii din Colegiul Eminescu vor învăţa doi ani într-un alt local. Atât durează reabilitarea clădirii de pe Independenţei

După aproape 80 de ani în care a funcţionat fără nicio reparaţie capitală, clădirea Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” intră în reabilitare. Astfel, cei peste 1.200 de elevi şi 100 de dascăli care îşi desfăşoară activitatea în liceul buzoian vor fi mutaţi temporar într-o altă clădire din oraş.


Consiliul Local Municipal a aprobat reabilitarea clădirii Colegiului  Naţional ”Mihai Eminescu” în luna octombrie a anului trecut. Cheltuielile de reabilitare se ridică la 6 milioane de euro, iar finanţarea este asigurată din bugetul de stat, dar şi din  bugetul municipiului Buzău.

”Legat de locul unde se vor muta, pentru că este o problemă, circa doi ani nu se mai pot ţine cursurile acolo, nu vi-l pot spune acum, deoarece creăm panică. S-a creat deja printre părinţi şi i-am şi promis doamnei director Voicu Camelia că am să fac public acest lucru; s-au panicat că o să desfiinţăm colegiul. Nu se întâmplă aşa ceva. Vrem să modernizăm această şcoală veche. Este o şcoală de elită a Buzăului. Probabil un an şi jumătate vor învăţa copiii într-o altă locaţie. Locaţia care îi va găzdui pe copii nu a fost încă stabilită, dar discuţiile  au fost deja demarate”, a declarat primarul Constantin Toma.

Colegiul Mihai Eminescu este al doilea ca prestigiu din Buzău şi datează din 1939. Pe parcursul anilor la impunătoare clădire s-au făcut doar simple reparaţii. 

citeste totul despre: