Elev ameninţat cu exmatricularea, după ce s-a legat de ţinuta unei profesoare, solistă într-o formaţie de muzică etno

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un licean de clasa a XI-a, din Colegiul Naţional ”B.P. Hasdeu”, este la un pas să fie exmatriculat după ce, susţine el, şi-a criticat profesoara de desen pe un grup de socializare. Adolescentul a postat un videoclip în care femeia, îmbrăcată sumar, interpretează o melodie, cea în cauză cerând ulterior consiliului profesoral exmatricularea băiatului care prin gestul său a generat un val de comentarii.

Inspirat de videoclipul în care apare o profesoară de desen, solistă într-un grup de muzică etno, un elev a făcut un anunţ "indecent" pe Facebook. Postarea apărut pe un grup al elevilor din acest colegiu a generat câteva zeci de comentarii.

”Băieţi, eu zic să facem o mişcare şi să-i găsim profei de desen un băiat de care să se lipească! Colegiul B.P. Hasdeu este liceul în care este interzisă purtarea bărbii şi a părului lung dar unde preda una dintre cele mai luminate minţi ale sistemului de învăţământ, aceasta struto-camila a artei care se zbate între vocaţia de a cânta şi de a desena”, este comentariul elevului Andrei Voicu, care a supărat comisia de dascăli.

Imagine indisponibilă

”Comentariul a fost postat pe grupul Hasdeului, un grup al elevilor şi erau numai versuri ale doamnei profesor oarecum citate! Nu mi s-a spus ce reguli am încălcat şi mi-am cerut scuze pentru acest gest. Mi se pare o decizie nedreaptă şi părerea mea este că el nu a încălcat nici un punct din regulamentul şcolar al liceului”, a declarat Andrei Voicu. 

Reprezentanţii şcolii spun însă că gestul elevului a fost picătura care a umplut paharul, propunerea de exmatriculare venind atât de la dascăli, cât şi de la părinţii unor elevi. „O anumită manifestare a comportamentului lui a lăsat de dorit în ceea ce priveşte relaţia sa cu şcoala. Din moment ce s-a ajuns să se discute, se presupune că este încălcat regulementul şcolar. Altfel, nu aveam de ce să declanşăm această procedură”, a declarat Laurenţiu Ţelepuş, directorul adjunct al şcolii.

Decizia de exmatriculare nu este, încă, definitivă. “Mama acestui elev a depus o petiţie la inspectorat. Inspectorul va merge în zilele care urmează să verifice cele afirmate şi să discute cu conducerea şcolii. Este posibil că elevul să fi încălcat regulamentul intern şi atunci să vedem ce riscă pentru faptele lui”, a declarat Florina Stoian, inspector şcolar general ISJ Buzău. 

Profesoara a considerat că imaginea ei a fost afectată şi a cerut convocarea comisiei de discliplină. Vineri, femeia nu a vrut să comenteze această situaţie. Videoclipul la care s-a referit elevul în comentariul său a fost filmat în urmă cu cinci ani.

                                                                                                                        Sursa Youtube.com

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite