El trebuia să fie următorul Radu Beligan. Tânărul actor Sorin Şaguna a murit însă înaintea idolului său

El trebuia să fie următorul Radu Beligan. Tânărul actor Sorin Şaguna a murit însă înaintea idolului său

Sursa stiridebuzau.ro

Moartea actorului Radu Beligan a lăsat în urmă un gol imens în sufletul românilor. Unul dintre cei care l-au venerat a fost şi actorul buzoian Sorin Şaguna, un tânăr care păşea rapid către culmile teatrului. Colegii îl numeau ”noul Beligan”, date fiind asemănarea fizică şi admiraţia lui pentru marele actor. S-a stins însă prea devreme.

Ştiri pe aceeaşi temă


Admiraţia era reciprocă între actorii pe care îi despărţeau 70 de ani, scrie stiridebuzau.ro. Oameni de teatru spun că Radu Beligan avea gânduri mari pentru tânărul Sorin Şaguna care îl vrăjise pe maestru cu palmaresul bogat conturat până la vârsta de 25 de ani.

Sorin Şaguna a fost unul dintre cei mai talentaţi studenţi de la UNATC, absolvind facultatea de actorie cu media 10. S-a angajat la teatru unde s-a făcut remarcat în piesa "O noapte furtunoasă" alături de Florin Zamfirescu.

Sorin avea toate şansele să ajungă o mare stea a scenei româneşti, pentru că era deosebit de talentat. 
În iulie 2014, actorul Sorin Şaguna a încetat din viaţă la numai 25 de ani, din cauza unei boli incurabile. ”Visa să ajungă un mare actor. A interpretat numeroase roluri alături de maestrul Beligan care i-a fost şi profesor", declara în 2014 Adrian Şaguna, fratele regretatului actor.

Actorul Sorin Şaguna s-a născut în Buzău şi avea 25 de ani. Absolvise Liceul de Artă Margareta Sterian şi Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „Ion Luca Caragiale” din Bucureşti, fiind distribuit în mai multe spectacole alături de nume de referinţă ale scenei româneşti.

Cupletul genial din ceruri

Cei doi actori vor face echipă în teatrul din ceruri. La doi ani după moartea tânărului actor Sorin Şaguna a murit şi idolul său. Maestrul Radu Beligan s-a stins miercuri, la ora 13.00, la Spitalul de Urgenţă Elias, în urma unui stop cardio-respirator.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al actorului Radu Beligan va fi depus în foaierul Sălii Mari a Teatrului National "I.L. Caragiale" din Bucureşti, sâmbătă, între orele 10.00 şi 13.00, iar înmormântarea va avea loc în aceeaşi zi la Cimitirul Bellu, a anunţat miercuri Uniunea Teatrală din România - UNITER.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: