Drumul expres care leagă Buzăul de Capitală prinde contur. Deocamdată pe hârtie

Drumul expres care leagă Buzăul de Capitală prinde contur. Deocamdată pe hârtie

Drumul de mare viteză Ploieşti-Buzău, parte a reţelei de infrastructură care va pleca din judeţul Prahova şi va ajunge până în judeţul Iaşi intră în faza de proiectare. Pentru realizarea studiului de fezabilitate şi a proiectării au depus deja oferte două firme, una din Spania, cealaltă din România. Proiectarea drumului expres Ploieşti – Buzău va costa peste 27 de milioane de lei.


Autorităţile fac primii paşi pentru construirea drumului expres Ploieşti - Buzău, parte a reţelei naţionale de infrastructură Prahova – Iaşi. Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a lansat, în calitate de beneficiar, aplicaţia de finanţare pentru proiectul „Elaborare Studiu de Fezabilitate şi Proiect Tehnic pentru Drum de mare viteză Ploieşti-Buzău”. Scopul este acela de a obţine fonduri europene prin Pogramul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020.

„Scopul prezentei aplicaţii de finanţare este de a promova spre finanţare etapa de proiectare- faza Studiu de Fezabilitate şi Proiect Tehnic al tronsonului de drum de mare viteză cuprins între Ploieşti şi Buzău. Această etapă constituie primul pas în dezvoltarea infrastructurii de transport rutier prin crearea unor coridoare noi de transport, în acest caz fiind vorba despre realizarea drumului de mare viteză Ploieşti-Buzău” , se arată într-un comunicat de presă a Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Până în momentul de faţă, au depus oferte pentru întocmirea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic firma spaniolă Acciona Ingenieria SA şi firma Consitrans SRL, din Bucureşti.

Punctul de plecare al şoselei este în zona comunei prahovene Dumbrava, acolo unde va fi realizată o joncţiune cu autostrada Ploieşti-Bucureşti, printr-un nod rutier. 

Drumul expres, numit şi drum rapid, este un drum public utilizat exclusiv pentru vehicule a căror viteză maximă depăşeşte 50 km/h, pe care oprirea şi staţionarea pe partea carosabilă sunt interzise. Noul drum va scurta timpul de deplasare dintre orasele Buzău si Ploieşti cu cel putin  20 de minute. Autorităţile intenţionează ca lucrările la drumul expres Prahova -Iasi să înceapă în maximum 3 ani.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: