„Drumul Cramelor”, traseu turistic de primăvară

„Drumul Cramelor”, traseu turistic de primăvară

Drumul cramelor

Toate pensiunile din Buzău scot în faţă, o dată cu venirea primăverii, o ofertă tentantă pentru turişti: vizită la toate cramele de la poalele Dealului Istriţa.

Ştiri pe aceeaşi temă

Vinul de astă-toamnă a ajuns la maturitate şi deja este în stare să „impresioneze" papilele gustative chiar şi ale celui mai pretenţios oenolog. Turiştii sunt însă prada cea mai uşoară a aromelor bahice din beciurile vinicultorilor, iar proprietarii de pensiuni s-au convins de mult de asta.

De aceea, ANTREC Buzău îi provoacă pe turişti şi anul acesta la drumeţii care să includă vizitarea celor 15 crame particulare de la poalele Dealului Istriţa.


Fiecare pensiune din judeţ oferă turiştilor câte o broşură, editată de ANTREC Buzău, în care sunt publicate o hartă cu punctele de interes şi informaţii despre vinurile zonei.


Printre exponatele propuse pentru degustare se află Tămâioasa de Pietroasa, Grasa de Pietroasa, Rieslingul, Feteasca Regală, Feteasca Neagră, Merlotul şi, mai nou, San Giovese.


„Vinurile din Ţara Românească sunt în general mai pline, uneori într-un uşor dezechilibru, cu aciditate mai scăzută şi tărie alcoolică mai ridicată decât la vinurile din podgoriile Moldovei", se arată în ghidul cramelor din Buzău, ca indiciu oferit celor care vor să afle misterul vinului de Pietroasa.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: