Donaţiile buzoienilor în primele ore de campanie umanitară se ridică la 11.000 de lei

Buzăul este primul judeţ din afara zonei calamitate a ţării care se implică în colectarea de ajutoare umanitare de la populaţie, pentru sinistraţii din nordul Moldovei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un cort de la ISU Buzău a fost instalat în centrul oraşului, la ora 8.00, ca reper pentru cei care doresc să doneze materiale şi bani, în contul sinistraţilor afectaţi de inundaţii. În prima oră de la instalarea lui, voluntarii Crucii Roşii au strâns în urnă 500 de lei de la un număr de şapte trecători. „Au fost patru oameni în vârstă care spuneau că donează din pensia lor şi alţi trei tineri, un bărbat şi două doamne, care mergeau la serviciu şi s-au oprit să doneze bani”, ne-a spus Ştefan Săvulescu, voluntar al Crucii Roşii.

Buzoienii au trimis veste de salvare în zonele inundate

Ulterior au apărut şi contribuţii mai consistente. „Angajaţii de la Inspectoratul Teritorial de Muncă au strâns bani încă de aseară şi în dimineaţa aceasta au cumpărat 600 de litri de apă, 204 pateuri, 100 de litri de ulei şi 100 de kilograme de zahăr”, ne-a spus Floarea Bârzu, preşedinte Crucea Roşie Buzău.


Spre orele prânzului, primarul Constantin Boşcodeală a trimis 500 de lei iar patroana unui magazin de îmbrăcăminte a solicitat transport pentru aducerea unor produse noi, în valoare de 10.000 de lei. „Mă tot uit la televizor şi mă îngrozesc când văd ce se întâmplă. La magazin am lucruri pe care le pot oferi cu plăcere, ceva de încălţat, treninguri, bluze, pantofi, pe care o să le aduc azi. Mi-aş dori ca toţi colegii mei să poată să facă un astfel de gest”, Georgeta Păunoiu, comerciant.

Pentru transportul obiectelor mari, materiale de construcţii sau mobilier, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă are pregătită o autospecială de transport marfă. Colectarea de ajutoare se face zilnic, între orele 8.00 şi 20.00. 

Pentru donaţii în bani, Crucea Roşie pune la dispoziţie contul său pentru dezastre: 072CRDZ029A037300481002-  Romexterra Bank.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările