Doctori din Maternitatea Buzău, acuzaţi de malpraxis. Părinţii unui bebeluş care a murit după o lună de la naştere vor să afle dacă a fost vorba de o culpă medicală

Doctori din Maternitatea Buzău, acuzaţi de malpraxis. Părinţii unui bebeluş care a murit după o lună de la naştere vor să afle dacă a fost vorba de o culpă medicală

Părinţii unui bebeluş care s-a născut în Maternitatea Buzău şi a murit o lună mai târziu în spitalul Marie Curie din Bucureşti acuză de malpraxis două doctoriţe care au monitorizat gravida. Băieţelul a venit pe lume la începutul lunii octombrie, prin cezariană, însă a murit pe 3 noiembrie, din cauza unor complicaţii dobândite pe timpul sarcinii.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Pe toată perioada sarcinii, Ana-Maria Mitu, de 23 de ani, a fost supravegheată de un medic obstretician la cabinetul particular. 
 
În ultimul trimestru de sarcină, aproape de termenul la care trebuia să nască, au apărut probleme medicale.

”La a 38-a săptămâna au început durerile şi am decis să merg la maternitate pentru un consult. M-a consultat ginecologic şi la ecograf mi-a spus că totul este în regulă şi să merg acasă liniştită”, spune Ana-Maria Mitu, mama copilului.
 
După ce primul medic care a consultat-o a trimis-o acasă, femeia a revenit o săptămână mai târziu, cu salvarea, în Maternitate. 

A fost internată însă fără prea multe investigaţii din partea doctoriţei care a luat pacienta în primire.
 
Abia a doua zi, după ce următorul medic de gardă i-a facut ecografie, a reieşit că fătul avea dublă circulară de cordon ombilical iar lichidul amniotic era modificat.

„Am decis şi i-am prezentat şi gravidei situaţia că e mai bine să finalizăm naşterea prin operaţie cezariană pentru că naşterea practic nu progresa în parametri normali. Un copil cam de patru kilograme, un copil care a ţipat imediat la naştere, dar care a făcut o detresă dintr-asta respiratorie şi a fost imediat preluat şi intubat de doctorul neonatolog”, a declarat Mario Constantinescu, medic Maternitatea Buzău.
 
 
Lichidul amniotic în care era meconiu a pătruns în aparatul respirator al fătului şi i-a degradat starea de sănătate astfel încât la naştere bebeluşul a primit scorul Apgar 5. A fost intubat imediat şi pentru că starea era din ce în ce mai gravă a fost trimis la o clinică din capitală.
 
La o luna dupa transfer, copilul a murit în clinica din Bucureşti. Cauza decesului este oficial hemoragie cerebrală şi pulmonară, pe fond de bronhopneumonie. Părinţii copilului spun că medicii de la Buzău i-ar fi tratat cu indiferenţă în timpul sarcinii.

„A tratat cu indiferenţă momentul şi a trimis-o acasă. Vrem să depunem o plângere penală împotriva ambilor medici la poliţia din Buzău şi la colegiul medicilor, cineva trebuie să răspundă pentru lucrurile astea”, Cătălin Marian, tatăl copilului.

La o zi după ce şi-au îngropat pruncul, părinţii au depus plângere la Colegiul Medicilor şi au formulat o plângere penală pentru ucidere din culpă la poliţia municipiului Buzău.
 
Cătălin Marian, tatăl bebeluşului care a decedat pe 3 noiembrie în Spitalul Marie Curie, va da în judecată Maternitatea şi va cere despăgurbiri morale de o sută de mii de euro, bani pe care daca îi va câstiga îi va dona pentru dotarea spitalului Marie Curie.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: