DNA anchetează cazul procurorului DIICOT care a pierdut banii instituţiei la poker

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Procurorul George Mărgărit
Procurorul George Mărgărit

Direcţia Naţională Anticorupţie a demarat o anchetă asupra procurorul buzoian, George Mărgărit, acuzat că a jucat la poker 100.000 de euro, bani destinaţi unor operaţiuni de flagrant sau indisponibilizaţi în cadrul unor anchete.DNA a preluat dosarul de la DIICOT, considerând că este anormal ca un procuror să piardă banii de flagrant într-un asemenea mod, suma nefiind recuperată nici până acum.


Dosarul a fost preluat şi pentru ca nu cumva să existe tendinţa muşamalizării cazului.

De la 1 noiembrie, George Mărgărit nu mai este procuror la DIICOT Buzău. El a revenit pe postul pe care îl avea rezervat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău, dar acolo nu s-a mai prezentat la serviciu. Învoit pentru o zi, procurorul Mărgărit ar fi trebuit să îşi reia activitatea în cursul zilei de marţi, exact în ziua în care a izbucnit scandalul.

Procurorul Cecilia Iana, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău, spune că George Mărgărit nu a comunicat absolut nimic despre absenţa nejustificată de la serviciu.

DIICOT a transmis Parchetului instanţei supreme o plângere penală pe numele unui fost procuror al structurii din Buzău a Ministerului Public, George Mărgărit, despre care presa a relatat, marţi, că ar fi jucat la poker banii destinaţi unui flagrant.

"La data de 22 octombrie 2013, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism a transmis Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, plângerea penală formulată în temeiul dispoziţiilor Codului de procedură penală, împotriva procurorului George Mărgărit sub aspectul săvârşirii mai multor infracţiuni în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor de serviciu", arătau reprezentanţii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), într-un comunicat de presă.

DIICOT mai preciza că, având în vedere că plângerea penală se află pe rolul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, nu poate oferi alte informaţii despre acest caz.

Oficiali din Parchetul ICCJ precizau, pentru MEDIAFAX, că dosarul care îl vizează pe Mărgărit se află "în faza actelor premergătoare".

Presa a prezentat, marţi, informaţii cu privire la o anchetă internă a DIICOT demarată după ce Gabriel Mărgărit, în perioada în care a lucrat ca procuror la DIICOT Buzău, nu ar fi returnat la timp instituţiei 10.000 de euro folosiţi la un flagrant pentru prinderea unor traficanţi de haşiş.

Imediat după finalizarea flagrantului, el ar fi trebuit să restituie banii unităţii de parchet în termen de 14 zile, însă nu a făcut-o, astfel că superiorii săi au dispus o serie de verificări interne, potrivit dezvăluirilor din presă.

În urma verificărilor, conducerea DIICOT ar fi constatat că lipsesc nu doar cei 10.000 de euro de la flagrant, ci o sumă de zece ori mai mare, provenind din banii ridicaţi în cursul altor anchete, a mai relatat presa.

Buzău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite