VIDEO Ministrul Mircea Duşa a participat la dezvelirea unui monument dedicat piloţilor căzuţi la datorie

VIDEO Ministrul Mircea Duşa a participat la dezvelirea unui monument dedicat piloţilor căzuţi la datorie

Ministrul Mircea Duşa a participat la ceremonial alături de familiile celor care au murit în tragediile aviatice

La un an de la tragedia în care trei militari de la Şcoala de aplicaţie pentru Forţele Aeriene  „Aurel Vlaicu” de la Boboc şi un student al Academiei „Henri Coandă” şi-au pierdut viaţa pe drumul european E 85, a fost dezvelit un monument ridicat în localitatea Poşta Câlnău în cinstea tuturor aripilor frânte.

 

Ministrul Apărării, Mircea Duşa, a participat la ceremonial alături de familiile celor care au murit în tragediile de acum trei ani de la Tuzla şi de anul trecut de lângă Poşta Câlnău.
 
Ceremonialul religios a început cu citirea unui pomelnic în care au fost amintiţi toţi aviatorii care şi-au pierdut viaţa în accidente aviatice.
 
La eveniment au participat familiile celor care au murit anul trecut dar şi cele ale celor patru militari decedaţi în catastrofa aviatică de la Tuzla.
 
 
Dacă în privinţa catastrofei de la Tuzla s-a făcut lumină în ceea ce priveşte cauza acesteia, despre accidentul  de anul trecut încă nu s-a finalizat ancheta.
 
Elicopterul IAR 316 B Alouette a decolat pe data de 5 iulie 2012 de la bază din Boboc în jurul orei 11.00, la bord aflându-se căpitan comandorul Mitică Docuz, pilot instructor, studentul Ştefan Coropeţchi, care urma cursuri de zbor, şi maiştrii militari Viorel Cojocaru şi Cătălin Topoliceanu. Zborul era unul de instrucţie, iar timp de o oră s-a desfăşurat fără nicio problemă. În jurul orei 12.00, aparatul de zbor a pierdut dintr-o dată legătura radio  cu baza, iar la scurt timp a dispărut şi de pe radar.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: