Desant cu o mie de militari şi tehnică, lângă Buzău. Paraşutişti din cinci ţări îşi testează viteza de reacţie FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
buzau

Un exerciţiu militar impresionant a fost organizat pe raza judeţului Buzău. Peste o mie de militari din cinci ţări au fost paraşutaţi, luni după-amiază, pe aerodromul Boboc. În cadrul desantului, pe lângă militari au fost paraşutate şi mijloace tehnice uşoare.

Exerciţiul organizat la Buzău a inclus acţiuni de desant aerian executate de militari americani, polonezi, olandezi, germani şi români.

Pe timpul exerciţiului Swift Response 21/Defender Europe 21, care se desfăşoară în perioada 1 – 15 mai, Divizia 82 Aeropurtată americană execută trei operaţii aeropurtate multinaţionale pentru a demonstra capacitatea strategică de reacţie, interoperabilitatea şi determinarea de a sprijini Alianţa Nord-Atlantică. 

În acest context, aproximativ 7.000 de paraşutişti militari din Divizia 82 Aeropurtată a SUA şi Brigada 6 Aeropurtată din Polonia, precum şi din alte nouă state, vor executa operaţii de tip Joint Forcible Entry în Estonia, Lituania şi România. 

”Apreciez modul în care Divizia 82 Aeropurtată a planificat, organizat şi desfăşoară operaţii simultane Joint Forcible Entry cu o astfel de anvergură. Salut contribuţia colegilor din forţele armate ale Poloniei atât pentru modul în care Brigada 6 aeropurtată a acţionat astăzi în timpul exerciţiului cât şi pentru dedicarea militarilor polonezi. De asemenea, mulţumesc camarazilor germani şi olandezi pentru profesionalismul dovedit până acum. Prezenţa lor în structura aeropurtată multinaţională demonstrează că pregătirea în comun pe timp de pace se poate transforma într-un răspuns comun pe timp de criză. Aş vrea să evidenţiez rolul militarilor români”, a spus general-locotenent Daniel Petrescu, şeful Statului Major al Apărării.

Divizia americană conduce aceste operaţii prin structuri de comandă înaintate dispuse în România, la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu şi Baza Aeriană Boboc.

„Obiectivele acestui exerciţiu integrează operaţiunile armatei, aeriene şi terestre cu sprijinul aerian comun şi operaţiunile speciale împotriva unei forţe inamice opuse clasei mondiale. Aceste demonstraţii validează capacitatea Comandamentului European al SUA de a trimite forţe de mare disponibilitate într-o zonă desemnată în timp ce avansează interoperabilitatea aeriană între aliaţii NATO. (...) Suntem cu adevărat mai puternici împreună”, a spus generalul Joe Jerrard, locţiitorul comandantului forţelor terestre ale SUA în Europa.

Punctul de greutate, în România, este reprezentat de Brigada 6 Aeropurtată poloneză, care a executat, în data de 10 mai, în Boboc, operaţii Joint Forcible Entry cu trei batalioane multinaţionale. 

Din organica brigăzii face parte şi o subunitate românească, generată de Batalionul 495 Paraşutişti „Căpitan Ştefan Şoverth”.

În acest an, în cadrul manevrelor intitulate Defender Europe 2021, armata americană exersează introducerea unei divizii aeropurtate în teatrul de operaţii din Europa.

Câte o brigadă din cadrul Diviziei 82 Aeropurtate va fi introdusă, în luna mai, pe calea aerului, în Estonia, Bulgaria şi România, în cadrul secvenţei practice Swift Response. Fiecare brigadă va folosi aproximativ 15 aeronave pentru paraşutarea a 1.200 de militari, cu 154.000 de tone de echipament, timp de şapte zile.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Un tânăr din Buzău a fost reţinut pentru pornografie infantilă. Victima, o copilă cunoscută pe Facebook

 

Hoţii au pus ochii pe foişoarele de pe cea mai spectaculoasă şosea din Buzău

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite