Deputatul PMP Adrian Mocanu îl acuză pe primarul Buzăului de abuz, prin demersul său de a disponibiliza 300 de poliţişti locali

Deputatul PMP Adrian Mocanu îl acuză pe primarul Buzăului de abuz, prin demersul său de a disponibiliza 300 de poliţişti locali

Deputatul Adrian Mocanu este preşedintele PMP Buzău

Un număr de 80 de poliţişti locali din Buzău, dintre cei peste 300 de agenţi din sectorul pază care vor fi disponibilizaţi, au mers joi la deputatul PMP Adrian Mocanu pentru a-i cere sprijin.  Ei l-au rugat pe parlamentar să facă toate demersurile pentru a-i ajuta să îşi păstreze locul de muncă.


După întâlnirea cu reprezentanţii poliţiştilor locali, la care au participat şi consilierii municipali ai PMP, conducerea popularilor buzoieni a tras concluzia că prin demersurile îndreptate împotriva poliţiştilor locali de la pază primarul Constantin Toma săvârşeşte un abuz.
 
”Reprezentanţii Poliţiei Locale au adus la cunoştinţa conducerii PMP Buzău faptul ca primarul Toma face personal presiuni asupra directorilor unităţilor şcolare din municipiul Buzău, cerându-le rezilierea contractelor cu Poliţia Locală. Acest fapt este inadmisibil, excede în mod clar competentelor primarului şi se constituie într-o faptă care poartă numele de abuz în funcţie. În lumina sesizărilor poliţiştilor locali, semnalele publice potrivit cărora Toma încearcă favorizarea unor firme de pază pentru obţinerea de contracte cu instituţiile publice capătă formă şi credibilitate”, se arată într-un comunicat transmis de conducerea PMP Buzău.

Popularii buzoieni anunţă că se vor implica, cu toate forţele, în apărarea intereselor poliţiştilor locali asupra cărora planează perspectiva disponibilizării.

”Având în vedere că acest caz are implicaţii grave ce ţin de siguranţa cetăţeanului, PMP Buzău s-a angajat în fata poliţiştilor locali că: nu va tolera abuzurile şi interesele penale ale primarului pesedist Toma Constantin, va asigura reprezentare juridică gratuită angajaţilor Poliţiei Locale care se vor judeca cu acesta, va avea intervenţii, prin preşedintele Adrian Mocanu, la ministrul Muncii, pentru a încerca o mediere legală şi instituţională a situaţiei, va face interpelări parlamentare către toţi factorii decidenţi pentru a pune frâu iureşului de ilegalităţi declanşate de Toma la Buzău”, se arată în comunicat.
 
La întrevederea cu membrii din conducerea organizaţiei buzoiene a Partidului Mişcarea Populară au participat peste 80 de reprezentanţi ai Poliţiei Locale Buzău.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: