De la un leu datorie, un pensionar din Buzău trebuie să plătească de o mie de ori mai mult la stat

De la un leu datorie, un pensionar din Buzău trebuie să plătească de o mie de ori mai mult la stat

Constantin Davidică, pensionarul dator cu 1.000 de lei la stat

Pensionarul Constantin Davidică, din comuna buzoiană Merei, trebuie să achite la Fisc suma de 1.000 de lei. A aflat de datorie zilele trecute, când a vrut să scoată o adeverinţă de la CAS necesară internării soţiei în spital. I s-a spus ulterior de la ANAF că datoria către stat s-a acumulat din cauza unui venit iluzoriu de un leu, venit din dividende.

Ştiri pe aceeaşi temă


Constantin Davidică a aflat despre uriaşa datorie de la funcţionarii Casei de Asigurări de Sănătate. A venit aici pentru a scoate o adeverinţă necesară internării soţiei în spital. 

”S-a găsit în registru o datorie de 1 leu după care, eu, bucuros, am zis să-l achit, ca apoi să mă întorc la Casa de Asigurări să scot adeverinţa şi să pot să îmi internez soţia. Surpriză mare! La Casă, mi-a aruncat hârtia şi mi-a zis că trebuie chitanţă de achitare a banilor. Am revenit la ANAF şi mi s-a spus că în 2012 leul meu s-a transformat în patru milioane şi 68 de lei vechi, iar în 2013, în cinci milioane şi zece lei”, a declarat Constantin Davidică.

Pensionarul a aflat că din cauza unui venit iluzoriu de un leu e dator acum la stat 1.000 de lei.

”Se zice că ar veni din dividendele care au fost date dar pe care soţia le-a vândut până în 2000 şi a rămas acolo o înregistrare, cine trimite banii, cui, dar noi nu am primit acasă nimic, nici plic de înştiinţare, nici dividende şi nici leul”, a spus pensionarul. 

Acesta nu va plăti aceşti bani, cu orice risc, spune bătrânul, pentru că nu are de unde. Îl îngrijorează însă că nu va primi adeverinţă de asigurat, necesară pentru internarea soţiei. Este convins că este vorba despre o greşeală a celor de la ANAF, care ar trebui remediată.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările