De ce sunt ideale casele construite din BCA. Eficienţa termică, unul dintre argumente

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arhivă adevarul.ro
Arhivă adevarul.ro

Atunci când plecăm în demersul achiziţionării unei locuinţe, trebuie să ne stabilim un set de criterii de calitate de la care să nu ne abatem. De exemplu, specialiştii în imobiliare spun că trebuie să fim atenţi la vechimea constructiei, poziţia, dar mai ales din ce este zidită. BCA-ul este considerat de specialişti materialul ideal şi iată argumentele.

Pentru a şti dacă ne mutăm în locuinţa ideală, spune Cătălin Stan, administratorul agenţiei Consentino din Buzău, trebuie să urmărim nu numai dacă este sau nu decomandat, dacă are unul sau două grupuri sanitare, câte balcoane are, cât de mare e bucătăria, cu ce îmbunătăţiri îl lasă vânzătorul, ci şi detalii despre materialele folosite la construcţie. 

Este foarte important materialul din care este construit blocul, spune agentul imobiliar. Pereţii sunt cei care fac ca un apartament să fie rezistent, atât la cutremure, cât şi la transferul de temperatură între exterior şi interior. Trebuie să fie şi un eficient izolator fonic. BCA-ul asigură toate aceste condiţii.

Betonul celular autoclavizat sau pe scurt BCA-ul este excepţional prin lejeritate, izolare termică şi acustică, modularitatea şi uşurimea folosirii în lucrare. Este un material stabil, care îşi menţine în timp calităţile şi proprietăţile iniţiale, ceea ce conferă construcţiei trăinicie.

”Sunt mai indicate clădirile construite cu BCA decât cele din plăci prefabricate. Apartamentul cu pereţi din BCA este mult mai economic decât cel cu perete din placă, deoarece este mai rezistent termic, lasă mai greu să piardă căldura. Datorită porilor minusculi de aer, BCA-ul este un eficient izolator termic şi fonic. Mai mult, blocurile din BCA sunt practic impermeabile, iar pereţii lor au capacitatea de a respira, astfel că se reduce riscul apariţiei condensului”, spune administratorul agenţiei Consentino, Cătălin Stan.

Betonul celular autoclavizat este utilizat atât pentru construcţiile civile de mici dimensiuni, cât si pentru imobilele structurate pe mai multe etaje. Reprezintă una dintre soluţiile cele mai uşoare şi rapide în cazul majorităţii tipurilor de construcţii.

image

BCA-ul are structură poroasă uniformă, în structura căruia aerul este închis în milioane de pori minusculi, distribuiţi uniform. De aceea este cel mai uşor material de zidărie. Structura aerate nu îi ştirbeşte însă din rezistenţă, zidul din BCA suportând orice tip de acoperiş, inclusiv ţigle foarte grele.

Are o rezistenţă mecanică foarte bună. Din BCA putem zidi atât pereţi structurali, cât şi nestructurali, fiind perfect pentru clădiri multietajate datorită rezistenţei la compresiune, la întindere şi încovoiere. 

BCA-ul rezistă foarte bine şi la foc, acesta având la bază un material minerial anorganic. Potrivit specialiştilor, un zid din BCA cu o grosime de 10 până la 20 de centimetri rezistă la foc de pâna la şase ore.

image

Un alt avantaj al blocurilor BCA este dimensiunea lor compactă, ceea ce le face uşor de manevrat şi de structurat. Poate fi pus în opera cu consum redus de manoperă şi de mortar, cu până la 50% faţă de alte soluţii constructive.

Acest material este termoizolant, păstrând un ambient plăcut în casă, indiferent de anotimp. Este ideal pentru construcţii situate în zone seismice, predispuse la inundaţii şi incendii.

Nu este toxic şi nu poluează mediul înconjurător, deoarece este realizat din materii prime natural, procesul de fabricaţie realizându-se cu un consum redus de energie. 

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite