De ce a fost respins apelul formulat de Strugurel, singurul român care face puşcărie pentru nerespectarea interdicţiilor din pandemie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Matei Strugurel a ajuns la închisoare
Matei Strugurel a ajuns la închisoare

Matei Strugurel, primul român condamnat pentru zădărnicirea combaterii bolilor, a ajuns la închisoare după ce Curtea de Apel Ploieşti a respins ca ”inadmisibilă” acţiunea de atac formulată de avocat. Chiar acesta este invocat în motivarea magistraţilor.

Sentinţa pronunţată de Judecătoria Buzău prin care Matei Strugurel a fost condamnat la un an de închisoare cu executare a fost atacată la Curtea de Apel Ploieşti, doar că aici acţiunea a fost respinsă ca ”inadmisibilă”. 

Motivul a fost acela că avocatul care s-a implicat în dosarul lui Matei Strugurel a ajuns să ofere asistenţa juridică la solicitarea Centrului de Resurse Juridice şi nu la cererea directă a inculpatului, cel direct interesat, potrivit motivării judecătorilor din Ploieşti.

”(...) Inculpatul nu a solicitat respectivei instituţii efectuarea vreunui demers de a fi asistat de avocat şi nici măcar nu cunoaşte că un avocat desemnat de barou a formulat pentru el apel în cauză. Aşadar, avocatul desemnat de decan nu a luat legătura cu inculpatul, între acesta şi avocat nu există nicio convenţie sau vreo învoială în sensul declarării căii de atac. În aceste condiţii, în care avocatul nu a fost împuternicit în niciun fel să exercite vreun drept procesual pentru inculpat, Curtea apreciază că (…) apelul declarat de avocat este un apel declarat de o persoană fără calitate şi pe cale de consecinţă este inadmisibil”, au motivat judecătorii din cadrul Curţii de Apel Ploieşti decizia respingerii apelului care a dus în cele din urmă la condamnarea definitivă la închisoare în cazul lui Matei Strugurel.

Matei Strugurel s-a prezentat pe secţia U.P.U. a S.J.U. Buzău în noaptea de 19.04.2020 acuzând febră şi alte simptome specific infectării cu noul tip de coronavirus. De aici a fost transportat la Secţia de Boli Infecţioase a S.J.U. Buzău, unde i s-au recoltat probe pentru SARS-COV2, fiind internat şi informat de necesitatea izolării până la sosirea rezultatelor, dar acesta a plecat din camera de spital unde era ţinut fără aprobare.

În seara zilei de 20.04.2020, în jurul orei 19:30, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Ziduri l-au identificat pe inculpatul Matei Strugurel în zona unei stâne din apropierea Gării Boboc. Acesta a afirmat că a plecat din camera de spital deoarece se simţea bine şi nu a dorit să mai stea. Persoana a fost preluată de un echipaj I.S.U. şi reinternat în Secţia de Boli Infecţioase a S.J.U. Buzău.

Vă recomandăm să mai citiţi: 

VIDEO Turiştii români redescoperă Vulcanii Noroioşi după lunga perioadă de restricţii impuse de pandemie

FOTO Start în modernizarea unui drum turistic din judeţul Buzău, neasfaltat de peste patru decenii

Buzău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite