Cum se prepară ca la carte souvla de pui, reţeta preluată de chef Cristi „Ice“ Dobre de la bucătarii ciprioţi

Cum se prepară ca la carte souvla de pui, reţeta preluată de chef Cristi „Ice“ Dobre de la bucătarii ciprioţi

Chef Cristi ”Ice” Dobre

Souvla este un preparat tradiţional din Cipru care se compune din bucăţi mari de carne, fixate pe un ţepuş lung şi gătite pe un grătar de cărbune. Ciprioţii mănâncă Souvla mai ales la sărbători precum Crăciunul şi Paştele.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pentru opt porţii de Souvla de pui avem nevoie de patru jumătăţi de pui, 20 de grame de muştar boabe, 20 gr. sare, 20 gr. boia afumata, 10 gr. cimbru uscat, 10 gr. tarhon , 300 ml. ulei şi 5 gr. piper măcinat.
 
Pregătirea începe cu câteva ore înainte de a ne apuca de gătit preparatul specific bucătăriei cipriote. Marinarea trebuie să dureze cel puţin trei ore.
 
”Amestecam foarte bine condimentele cu uleiul apoi ungem carnea de pui. După aceea o lăsam peste noapte în frigider”, spune chef Cristi ”Ice” Dobre, din Buzău.
 
 
În grătarul de Souvla în care am pus cărbuni, montam jumătăţile de pui pe frigaruile de inox apoi pornim aparatul la viteză medie.
 
”După 20 de minute, vom avea nevoie de un castron cu 1 litru de bere şi 10 grame de oregano şi 2 linguri de zahăr. Cu o pensulă vom unge constant cu acest amestec jumătăţile de pui”, este sfatul bucătarului buzoian.
 
Vom şti când preparatul este gata în momentul în care carnea va face puţină spumă. Servim cu sos tzatziki. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: