Scandal între edilii Buzăului şi producătorul de energie termică, din cauza unui cazan de apă fierbinte

Scandal între edilii Buzăului şi producătorul de energie termică, din cauza unui cazan de apă fierbinte

Scandalul dintre conducerea Primăriei Buzău şi a Regiei Automome Municipale, de o parte, şi cea a Ecogen Energy, societatea care produce energie termică, de cealaltă parte, a ajuns în faza proceselor. Miza, un cazan de apă fierbinte care aparţine RAM-ului, aflat în curtea Ecogen, şi pe care Primăria intenţionează să îl pună în funcţiune în cartierul Dorobanţi.

Ştiri pe aceeaşi temă


Cei de la Ecogen refuză să cedeze cazanul, motiv pentru care Primăria  a solicitat o ordonanţă preşedinţială pentru a intra în posesia bunului. Cererea a fost refuzată pe fondul instanţei, dar Primăria Buzău a formulat recurs şi aşteaptă decizia judecătorilor.

Primăria Buzău caută soluţii pentru ca locatarii racordaţi la sistemul centralizat de încălzire să beneficieze şi iarna viitoare de apă caldă la robinete şi în clorifere. 

Una dintre soluţii viza mutarea unui cazan de apă fierbinte, cu o capacitate de 10 gigacalorii, din curtea societăţii Ecogen Energy la un punct termic din cartierul Dorobanţi 1.
 
Acesta urma să fie legat într-o reţea cu alte cazane de apă fierbinte, din cartierele Micro III şi Micro XIV. Reprezentanţii Regiei Autonome Muncipale Buzău estimează că cele trei cazane ar putea face faţă cu brio în condiţiile în care consumul va scădea drastic ca urmare a numărului extreme de mare de debransări de la reţea. 

Ecogen Energy, societatea care produce energie termică, refuză însă să cedeze cazanul.

Pentru a intra în posesia cazanului, Primăria Buzău încercat o acţiune rapidă în instanţă, solicitând o ordonanţă preşedinţială, însă a întâmpinat un refuz, pe fond. Primăria a formulat recurs iar acum aşteaptă o decizie favorabilă a judecătorilor.

De teamă că vor îngheţa în apartamente la iarnă, foarte mulţi buzoieni au depus cereri la Regia Autonomă Municipală pentru debranşare. 

De la începutul lunii aprilie şi până acum, 470 de clienţi au renunţat la serviciile RAM Buzău şi îşi vor monta centrale de apartament. Unii dintre aceştia, cei cu venituri reduse, vor fi ajutaţi de Primărie să îşi cumpere centrale termice, prin acordarea de vouchere în valoare de până la 7.000 de lei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: