Criză de vaccin împotriva hepatitei B şi tuberculozei. Sute de nou-născuţi din Buzău au plecat acasă nevaccinaţi

Criză de vaccin împotriva hepatitei B şi tuberculozei. Sute de nou-născuţi din Buzău au plecat acasă nevaccinaţi

La nivelul jdeţului Buzău, aproximativ 200 de nou-născuţi nu au fost vaccinaţi antihepatic

În judeţul Buzău, aproape 200 de nou-născuţi au fost externaţi din maternitate fără a fi vaccinaţi împotriva hepatitei B. Şi acest lucru se întâmplă de aproximativ o lună. Motivul e unul simplu şi vine din direcţia Ministerului Sănătăţii, vaccinul împotriva hepatitei B lipseşte de pe piaţă.

 
Ministerul motivează criza prin faptul că sunt puţini producători. Asta în timp ce pe uşile maternităţii ies copii nevaccinaţi şi nimeni nu mai are garanţia că părinţii se vor întoarce cu ei  atunci când vaccinul va fi disponibil.
 
Ministerul Sănătăţii a anunţat, printr-un comunicat de presă, că va achiziţiona din luna august peste 500.000 doze de vaccin BCG şi peste 200.000 de doze de vaccin hepatitic B. Săptămâna viitoare vor fi recepţionate primele 110.000 de doze de vaccin BCG, urmând a fi distribute în unităţile din teritoriu.
 
Totodată, până la sfârşitul lunii august, vor fi recepţionate şi 50.000 de doze de vaccin hepatitic B. Ministerul Sănătăţii a solicitat direcţiilor de sănătate publică teritoriale identificarea tuturor copiilor născuţi în această perioadă şi care nu au fost imunizaţi, în vederea gestionării corecte pentru recuperare la vaccinare.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările